Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Sortstrubet Kratfinke (Atlapetes melanolaemus) Grey-eared Brush Finch - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Paucartambui, Cusco, Peru
Dato: 15. november 2011
Billede info: Denne fugl gav os problemer, da den ikke ligner illustrationerne i de gængse felthåndbøger over Perus fugle. Kombinationen af rustbrun kalot. sortagtig maske og grålig underside genfindes ikke her; efter en længere mailveksling via Fabrice Schmitt med Jon fjeldså, niels Krabbe, Tom Schulenberg og Barry Walker blev konklusionen, at der er tale om yngle individer af denne art (der i den seneste udgave af Schulenberg m.fl. "Birds of Peru" beskrives som Black-faced Brush-Finch (efter at have været behandlet som race af Rufous-naped Brush-finch).
Det, der forvirrer er den grå underside. Fjeldså nævner dog, at manglen på gul pigment på undersiden netop forekommer regelmæssigt indenfor Atlapetes-gruppen, og Krabbe tillægger, at der er fremvoksende gule fjer på undersiden, hvilken kunne antyde en ungfugledragt, der snart udskiftes med en mere gængs. Forsat forvirrer det dog, at strube og forbryst er rent tegnede, uden den grove mørke pletning, melanolaema skal vise iflg. illustrationen i ovenstående værk. Men det er ikke svært at finde små uregelmæssigheder i selv de bedste bestemmelsesværker om Sydamerika. Flere eksempler følger.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 27. august 2015
Hits: Billedet har været vist 1401 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.065 sek.
til toppen