Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Lichtensteins Sandhøne - (Pterocles lichtensteinii) - Lichtenstein's Sandgrouse
Fugleart (IOC): Lichtensteins Sandhøne (Pterocles lichtensteinii) Lichtenstein's Sandgrouse - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: KM 19, Eilat, Israel
Dato: 4. april 2015
Billede info: Lichtensteins Sandhøne har altid været en målart i det sydlige Israel. Nu om dage er det sikreste sted vandreservoiret ved KM 19, hvor der hver aften ankommer en mindre flok til drikkepladsen i tusmørke. I år ankom de 19.22 sommertid, og man skan stille uret efter den præcision, fuglene udviser. Det rygtedes, at adgangen til reservoiret i år ikke var mulig, men der var teatertorden: det sædvanlige "hul i hegnet", der sikrer adgang til stedet, eksisterer fortsat.
Kommer man fra Eilat køres mod grænsen til Jordan, Yitshak Ramin border. Umiddelbart før man når grænsen køres til højre ad en grusvej langs en palmelund, og siden langs marker. Man når da frem til et plant område med en stor jordvold på højre side. På nordsiden af disse volde køres - med en stor kvægfarm på venstre side - så langt frem man kan mokke til et tidvis udtørret vandløb ved voldens nordøstlige højrne, hvor man går op på volden. Man kan passende komme nogle timer før, området er godt for vandfugle, i år sådeles sultanhøne samt mange hejrer og ænder.
Når tusmørket nærmer sig sidder man nede på volden et stykke væk fra det vandudløb, fuglene drikker tæt på. Gerne på midtervolden eller ca. 20 meter nede fra nordøsthjørnet - det er vigtigt at sidde ret tæt på hinanden og på volden, så fuglene ikke bemærker en.
Et sted, hvor der i år var set fugle midt på dagen er på vejen op i bjergene mod rovfuglestederne. I Eilats udkant passerer man en militærlejr, der i år var smykket med sorte og grønne flag, der mindede en om nærheden på islamisk stat. Når man har store, flade tanke på vejens sydside skal man gå modsat til en sendemast og herfra lidt nedad gennem terrænet imod militærlejren. Det var i 2015 stedet hvor fuglene undertiden sås midt på dagen (dog ikke da vi var der( og er det sted, hvor man bedst ser Stribet Værling, der dog var forsvundet først i april.
Billede opsætning: Canon EOS5D Mark III med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 12. april 2015
Hits: Billedet har været vist 1636 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.042 sek.
til toppen