Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gråmåge - (Larus hyperboreus) - Glaucous Gull
Fugleart (IOC): Gråmåge (Larus hyperboreus) Glaucous Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Mørk 2K med Sølvmåger
Lokalitet: Hvide Sande Havn, Vestjylland, Danmark
Dato: 19. februar 2015
Billede info: Gråmåge i 1. vinter (2K), mørk fugl. Billedet viser, at Gråmåge ikke altid er den lyseste måge i en flok; den ensartede mørke underside virker faktisk langt mere massivt mørk set forfra end de mere spraglede sølvmåger og svartbage. Men jo mere man ser Gråmågen fra siden, jo lysere bliver den, da tegningen bagtil - store dækfjer, tertiærer og især svingfjer er lysere end sølvmågens. En effektiv måde at finde de lyse arktiske måger - Gråmåge og Hvidvinget Måge er, at den lyseste del af fuglen er vingespidsen. Den er den mørkeste på Sølvmåge og Svartbag. I flugten er Grå- og Hvidvinget måge derfor spøgelserne i mågeflokkene med deres næsten sart lystegnede vingespidser og mangler på veldefineret halebånd. De virker forfinede og må tiltale den kunstnerisk begavede feltbisse med sine fine forsiringer.
I øvrigt: meget mørkbrystede -og mavede fugle som denne med det tydelige tændstiksnæb vil - hvis vi vender tilbage til at se dem direkte forfra - ligne overbelyste udgaver af Amerikansk Sølvmåge ungfugl, der har ensartet "fløjlskrop" på undersiden som Gråmågen, men typisk langt mørkere, og ofte i kontrast til lysere hoved; næbbet kan ligne Gråmågens, men er normalt kortere end på denne fugl.
Billede opsætning: Canon EOS5D Mark III med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 16. marts 2015
Hits: Billedet har været vist 1400 gange.
DK List Ranking: Set af 784 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.044 sek.
til toppen