Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gråmåge - (Larus hyperboreus) - Glaucous Gull
Fugleart (IOC): Gråmåge (Larus hyperboreus) Glaucous Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2K hun
Lokalitet: Nordhavnstippen, København, Sjælland, Danmark
Dato: 28. februar 2015
Billede info: Den første stationære Gråmåge i Københavnsområdet. Fuglen er ret lys, og - som mange andre gråmåger i senvinteren - på afstand næsten hvid. Dette er ret typisk for 2K, da de i forvejen ret sarte brune tegninger afslides eller blegner vinteren igennem. Dette kunne lede til, at fuglen bliver bestemt til et år ældre end den er, men fuglen er en klar 2K med disses mørke øje, sorte næbspids (3K har bredere lys spids på næbbet) og fine mørke pilespidstegninger på håndsvingfjerene, der ses på nærfotos af den flyvende fugl.
Fuglen er ret lille og rundhovedet og der er lidt af hvidvinget måges jizz over den, men næbber er for langt og øjnene for små - indtrykket er fortsat af en sølvmågetype, hvor hvidvinget typisk har stommågeagtigt rundt hoved, kort næb (hos 95% med mørkere bases end hos denne fugl) og større øjne, der giver hvidvinget et sødt udtryk ala stormmåge.
Efterfuglen er ret lille og net for en gråmåge med slankt næb og rundt hoved bedømtes fuglen til at være en hun. Kønsbestemmelse er undertiden mulig, og hanner - som 2 af fuglene i Hvide Sande - er større med en brutal aura, flad pande og meget bredere og kraftigere næb.
Billede opsætning: Canon EOS5D Mark III med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 4. marts 2015
Hits: Billedet har været vist 1445 gange.
DK List Ranking: Set af 784 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.042 sek.
til toppen