Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Lille Kjove - (Stercorarius longicaudus) - Long-tailed Jaeger
Fugleart (IOC): Lille Kjove (Stercorarius longicaudus) Long-tailed Jaeger - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Almindelig /Lille Kjove?
Lokalitet: Gedser Odde, Danmark
Dato: 29. august 2013
Billede info: På opfordring lægger jeg hermed fotos af en alm/lille kjove fra Gedser 29/8 op, så der kan debatteres.

Følgende sås i felten, og ses enten dårligt eller slet ikke på fotos:

Meget let i forhold til 1k almindelig kjove (sås også den eftermiddag under identiske betingelser), mindede om Småspove fra visse vinkler.

Mørk ensfarvet hånd med hvide skafter, kraftig bånding i armen og tværbåndet undergump/underhale - alt sammen noget begge arter viser eller kan vise, men det nævnes for at give et billede af hvor dårligt billederne gengiver dragten. Endvidere mange smalle hvide bånd ('lysskællet') på ryggen.

Hvorvidt den var lille eller lang bagtil 'på den rigtige måde' kunne jeg ikke rigtigt vurdere, da jeg har set for få fugle. Dog var den meget 'kort', da den lå på vandet. Jeg kan ikke selv bestemme fuglen sikkert, men min medobservatør var overbevisende og jeg har indtil videre tillid til hans bestemmelse.

Men åbenhed frem for alt, der er billeder hvor jeg gerne medgiver den ligner en Almindelig Kjove i formen, det studsede jeg allerede over på displayet. Men specielt pga. af at have set alm 1k samme dag, siger mavefornemmelsen stadig Lille. Men lad os høre hvad de kloge siger? Kan da gerne være det er en Almindelig Kjove :)
Billede opsætning: Nikon D3100
Fotograf: Mathias Blicher Bjerregård, Danmark
Uploadet den: 5. september 2013
Hits: Billedet har været vist 2075 gange.
DK List Ranking: Set af 512 ud af totalt 1508 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver torsdag 5. september 2013 kl. 23.24
På nogle af billederne, især nr. 2 fra venstre i næstøverste række ser fuglen helt rigtig ud som Lille Kjove i formen med slankt og langt bagparti. Desuden er fugle koldt farvet med antydet mørkere kalot imod lyst brungråt nakkebånd og lignende lyst hoved. Man aner også at bagbrystets midterdel er lys, imod mørkere brystbånd, og en sådan tegning artsbestemmer ung Lille Kjove. Desuden ser man tofarvet overside og lys linie på hånden helt ud til vingespidsen. Det er lyse skafter i fuld længde (på 2 yderste håndsvingfjer), hvor Almindelig Kjoves lyse skafter normalt kun er lyse på inderdelen og mørkner mod spidsen. Til gengæld har 3-6 yderste håndsvingfjers skafter lyst, gradvis mindre imod armen, og de lyse felter fremstår da som diffuse og brede, ikke distinkte og smalle som hos Lille.
Hovedet ser ret stort og rundt ud - almindelig Kjoves hoved virker mindre og især slankere - trekantet med tyndt længere næb, hvor kun spidsen er sort. Denne fugl har næb med 50% sort, hvilket igen er karakter for Lille Kjove. Indrømmet er det ikke så let at se her, men kan anes hvis man forstørrer billedet.
Selvom farverne ser noget gustne ud på hele billedet vover jeg at påstå, at fuglen er så koldt gråbrun i grundfarven, så Almindelig Kjove effektivt kan udelukkes.
altså: Lille Kjove 1KNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.026 sek.
til toppen