Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Stormmåge - (Larus canus) - Mew Gull
Fugleart (IOC): Stormmåge (Larus canus) Mew Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: ssp. heinei?
Lokalitet: Århus Østhavn, Danmark
Dato: 16. februar 2005
Fotograf: Rasmus Due Nielsen, Danmark
Uploadet den: 21. februar 2005
Hits: Billedet har været vist 2487 gange.
DK List Ranking: Set af 1191 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Rasmus Due Nielsen skriver mandag 21. februar 2005 kl. 22.15
Stort set ufældet ryg med enkelte indslag af grå fjer. Undergump med meget tydelig sort "barring". Bug + bryst smudsig brun. Næbbet lidt længere end ssp. canus. Har ikke kunne finde nogle billeder af 1. vinter ssp. heinei på nettet. Fuglen blev også set dagen efter af KO, altså den 17/2.


Kim Fischer skriver mandag 21. februar 2005 kl. 23.08
Fuglen har forsinket/udsat fældning, hvilket ikke er nogen indikation på racetilhørsforhold. Tænk på at en pæn del af fuglene i Danmark lige nu udgøres af henei. Heraf kan en stor del ikke skelnes i felten og en del er blandingspopulation. Det er hårde vilkår!


Klaus Malling Olsen skriver mandag 21. februar 2005 kl. 23.51
Indikation af raceforholdet er det faktisk, se tråden om heinei. Men kun indikation; fuglen ser unægteligt meget mønstret ud, men en så lille fugl ville jeg ikke selv vove at rapportere som heinei, hvilket fotografen heller ikke har gjort, da fuglen er forsynet med et "?". Klogt og fint gjort.
Hvis man synes heinei-bestemmelse er for svær kan man jo bare undlade det. Og kigge helhedsindtryk og størrelse samt mørk ryg frem for at hænge sig i forsinket fældning, som kan ses hos mange Stormmåger, men ser ud til at være mere normal hos nordlige populationer af canus samt hos heinei.


Kim Fischer skriver tirsdag 22. februar 2005 kl. 14.29
Jeg indrømmer blankt, at jeg synes det er svært. Men er noget af problemet ikke, at folk ser efter en relativt meget afvigende måge og derved overser en masse henei-typer? Forskellen er ikke ret stor og der er relativt meget overlap/blanding. Men derfor skal man selvfølgelig ikke give op, vel?


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 22. februar 2005 kl. 14.41
De fleste heinei kan næppe kendes i felten, men det betyder dog ikke, at en del kan - hvis man kombinerer størrelse med mørkegrå rygfarve (skal være mørkere end på omkringstående fugle) og meget lange vinger. Regn ikke med mere end højst en håndfuld mellem nogle hundre Stormmååger, men det er da bedre end ingenting.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.034 sek.
til toppen