Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Huskrage - (Corvus splendens) - House Crow
Fugleart (IOC): Huskrage (Corvus splendens) House Crow ssp. zugmayeri - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Oman
Dato: 25. oktober 2004
Billede opsætning: Swarovsky HD80 +30SW+ CP4300
Fotograf: Aurélien Audevard, Frankrig
http://audevard.aurelien.free.fr/
Uploadet den: 5. februar 2005
Hits: Billedet har været vist 2305 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver mandag 9. april 2007 kl. 22.10
Der er ret få fotos af denne art på Netfugl.Derfor lidt for den nysgerrige feltornitolog.
I Europa findes denne art kun med en fast bestand i Hoek van Holland (gæt i hvilket land....). Sammenligner man fuglene her på billedet med de, der er fotograferet af Morten Benzon fra den hollandske lokalitet ser man nogle u-ligheder.
Fuglene på billedet her er af formen zugmayeri. Dette er den lyseste form, med skarpt afsat lysegrå nakke og brystsider. Den yngler fra Iran over Pakistan til NW Indien, og findes desuden i det nordlige Arabien, som i Oman og UAE, hvor jeg selv har set lignende fugle. Under et besøg i Karachi i maj 2001 blev jeg opmærksom på, hvordan fuglene der afveg tydeligt fra de fugle, jeg den foregående måned havde vadet rundt i Nepal. Disse var klart mørkere med mere diffust afsat mørkere grå nakke og brystsider, og tilhører - i lighed med de fleste fugle fra Indien nominatformen splendens. Der er lidt overgangsformer (f.eks. ret lysnakkede fugle fra østlige Nepal, marts 2002).
Arten er fra Sydasien indvandret pr.skib til Holland og flere mellemøstlige havnebyer. Både splendens og zugmayeri er idenficeret udenfor det normale udbredelsesområde, men racebestemmelsen er ikke almindelig kendt i Europa. I "Fugle i Felten" (s. 339) nævnes "variation i lyshed", der dog er geografisk betinget, men ikke nærmere udredt i denne bog, samt i mellemøst-felthåndbøgerne.
Dette er dog interessant, da WP fuglene regnes som indvandret per skib fra store sydasiatiske havnebyer.
De her viste fugle fra Oman har jeg ikke truffet på i WP, hvor fuglene - såvel fra Holland (dog kun set på fotos) samt Eilat/Aqaba ligner splendens, og således må være indvandret fra f.eks. Bombay (Mumbai) snarere end fra Pakistan.

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.088 sek.
til toppen