Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Gråmåge - (Larus hyperboreus) - Glaucous Gull
Fugleart (IOC): Gråmåge (Larus hyperboreus) Glaucous Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2k/2cy
Lokalitet: Esbjerg Havn, Danmark
Dato: 24. januar 2005
Billede info: En meget lys 2k gråmåge esbjerg havn 24/1-05.
Kunne godt tænke mig en kommentar
Mange hilsener Per (PPO)
Fotograf: Per Poulsen, Danmark
http://pposblog.blogspot.com/
Uploadet den: 25. januar 2005
Hits: Billedet har været vist 2450 gange.
DK List Ranking: Set af 784 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 25. januar 2005 kl. 17.37
Nogle Gråmåger bliver fra midt på vinteren utroligt lyse, og kan virke næsten utegnede. Bemærk dog næbbet: lyserødt med komplet sort spids. En ældre fugl ville have bred lys næbspids (kan ses på overnæbbet fra febr-marts hos 2k). Desuden er øjet mørkt til alder af 1 år, hvorefter det lysner; en 3K villa hev haft antydning af adult øjenfarve.
I flugten er de vigtigste alderskarakter på meget lyse fugle: svingfjerene. 2K har tilspidset form på håndsvingfjerene og tit mørk tegning i spidsen af de enkelte armsvingfjer. Ældre fugle har afrundede håndsvingfjer og helt utegnede armsvingfjer.
Sådanne meget lyse fugle er altså let at bestemme til ældre end deres reelle alder, hvorfor det anbefales at man ser efter de nævnte karakterer. Har selv gået i vandet på dem i mine yngre, knapt så måge-erfarne dage.
Sjovt når man ser, hvor forskellige mørktegnede fugle ser ud (f.eks. foto fra Esbjerg Havn i ugens løb), men de er altså samme alder!


Per Poulsen skriver tirsdag 25. januar 2005 kl. 22.40
Mange tak for beskrivelsen af Gråmågen, Stormsvalerne o.s.v. utrolig lærerigt for såvel den uøvede som den øvede godt gået KMO.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 26. januar 2005 kl. 00.07
Det er en fornøjelse at kommentere de mange fine fotos, og rart at det påskønnes. Stormsvalerne blev kommenteret efter at aftenskolen i avanceret feltbestemmelse anvendte næsten 3 timer på emnet, så derfor den lidt "utidige" kommenteren.
Har i influx af Gråmåger i Sydvestjylland? Der er mange rapporter for tiden.


Ole Zoltan Göller skriver onsdag 26. januar 2005 kl. 12.21
Hej Klaus
Det er der bestemt noget der tyder på. Tre forskellige 2k-fugle har besøgt havnen og en gammel fugl ligeså. En fugl er set ved Sneum. 3-5 fugle har besøgt kysten nord for hukket.

Desuden er tre Hvidvingede Måger er meldt i området ved hukket, alle tre klart forskellige fugle, ligesom en er meldt syd for Esbjerg.

Det er nu ikke udelukkende de ”hvide måger”, men generelt en opkoncentration af store måger som har fundet sted siden de blæsende dage. Der er ligeledes titusinder af Sølvmåger, 2 Sildemåger, en del Kaspiske Måger (bl.a. 9 på en dag på Fanø Strand og tre på Grønningen) og lidt færre Middelhavssølvmåger, selvom de også dukker op ganske regelmæssigt når mågerne gennemcheckes.

Det er en fed tid!

…også selvom Ismågen holder sig væk.

Ole Zoltan Göller


Ole Zoltan Göller skriver onsdag 26. januar 2005 kl. 20.10
Tilføjelse til det vestjyske influx af "hvide måger" er dagens melding fra hukket, hvor HKN og BEJ havde intet mindre end tre Gråmåger og to Hvidvingede Måger. To af Gråmågerne var med garanti nye, eftersom de var 3k-fugle.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.034 sek.
til toppen