Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Taffeland x Troldand - (Aythya ferina x Aythya fuligula) - Common Pochard x Tufted Duck
Titel / info: han/male
Lokalitet: Christianshavns voldgrav, København, Sjælland, Danmark
Dato: 25. december 2011
Billede info: Denne smukke hybrid Troldand X Taffeland blev fundet 24.12 2011 af Stig Toft Madsen. Den ligger i den nordligste del af troldandeflokken i voldgraven, tæt på vejen mod Refshaleøen.
På afstand ses grå ryg, lysegrå flanker, kantet hoved med tendens til kort top som de mest afgørende karakterer. På tættere hold ser man smal, men komplet sort næbspids, let orange anstrøg i øjnene, svagt purpurbrunt akær i hovedet og - på denne fugl - en let tværbånding på ryggen, der ikke er helt gængs hos Troldand X Taffeland hybrider, der her plejer at være mere grålige. Dog passer det brune anstrøg i hovedet, de gråtonede flanker, den kantede hovedform og det svage orange anstrøg i øjet fint med den nævnte hybridtype; en "bjergtrold" burde ikke have så grå flanker, grønnere anstrøg i hovedet og nok være lidt større.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Del af temaet: Hybrider
Uploadet den: 25. december 2011
Hits: Billedet har været vist 1775 gange.Kommentarer:

Rasmus Strack skriver søndag 25. december 2011 kl. 17.13
Det er tilsyneladende en tilbagevendende fugl, der nu tilbringer den fjerde vinter i træk på lokaliteten. Jeg så selv fuglen første gang 3/2-2009 og ved at den er set gentagende gange de seneste år.

Mvh RSNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.044 sek.
til toppen