Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Spurveugle - (Glaucidium passerinum) - Eurasian Pygmy Owl
Fugleart (IOC): Spurveugle (Glaucidium passerinum) Eurasian Pygmy Owl - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Årets første spurveugle
Lokalitet: Nærum, Danmark
Dato: 11. oktober 2011
Billede info: Denne spurveugle blev fundet i Helsinge og indbragt til Nærum Viltplejestation, hvor den blev ringmærket d. 11/10 2011. To dage senere blev den sluppet i et skovområde på Nordsjælland. Efter vildtplejestationens ønske offentliggøres fundet først nu, hvilket alle forhåbentlig har forståelse for. Måske er der flere ugler på vej?
Fotograf: Iben Hove Sørensen, Danmark
www.audouinbirding.net
Uploadet den: 15. oktober 2011
Hits: Billedet har været vist 4974 gange.
DK List Ranking: Set af 558 ud af totalt 1509 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Sebastian Klein skriver lørdag 15. oktober 2011 kl. 19.42
De ringmærkede tre Spurveugler på Falsterbo i nat.
De er stensikkert i mange østdanske skove også - og måske er der mange!!?


Sebastian Klein skriver lørdag 15. oktober 2011 kl. 20.20
Det ser også ud som de rykker i Norge. Se hvordan dagens obs af norske spurveugler (og det er ret mange obs på en dag) fordeler sig:
http://artsobservasjoner.no/fugler/dagens_map.asp?artid=467&filter=alla&sortering=senaste


Peter Sunesen skriver lørdag 15. oktober 2011 kl. 21.18
Måske ikke den første.

Den 29-9 kl. 19 fik jeg en opringning fra en mand med nogen ornitologisk kyndighed, som om formiddagen havde set en død Spurveugle liggende på en sidevej til Ryesgade Kbh.

Han samlede den dog ikke op, så landets potentielt første september fund af arten kunne desværre ikke verificeres....


Sebastian Klein skriver søndag 16. oktober 2011 kl. 09.45


Mht. hemmeligholdelse af dette fund er det jo naturligvis i orden, at efterkomme ønsket fra vildtplejestationen. Det undrer mig dog at vildtplejestationen har udtrykt et sådant ønske. Jeg forestiller mig (forudindtaget, som jeg altid er), at de er blevet skræmt af uvidende omend godhjertede mennesker, der ville advare mod en potentiel hob af hitjægere udenfor plejestationen. Det er selvfølgelig altid en god ide at informere folk om hvad tilstedeværelsen af en sjælden fugl kan afstedkomme. Der er dog ingen grund til at overdrive skrækscenarierne, vel?

Det undrer mig desuden at udsætningsstedet for denne ugle ikke er offentliggjort. Hvad er grunden til det? Mon det er frygten for de onde hitjægere? - Lad os ikke håbe det...

Mvh Sebastian (som var i Kongelunden i nat uden at se nogen små ugler - øv!)

PS: Der blev i øvrigt ringmærket 21 Perleugler ved Falsterbo Fyr samme nat som Spurveuglerne.


jens gert noe hansen skriver søndag 16. oktober 2011 kl. 22.40
Formedelst dyrs stress- situation på plejestationen har hensynet til vildtet altid haft 1.ste prioritet. Dette hensyn bør aldrig lempes.
Furoren ved "offentliggørrelsen" af det hemmelige visit, må de vist selv om;)


Iben Hove Sørensen skriver mandag 17. oktober 2011 kl. 11.03
Jeg ved faktisk ikke præcist, hvad baggrunden for ønsket om hemmeligholdelse er - jeg respekterer det bare. Min grund til overhovedet at lægge billedet på Netfugl var, at jeg gik ud fra, at mange ville have interesse i at vide, at der måske er (mange) ugler på vej til Danmark.


Arne Olesen skriver torsdag 27. oktober 2011 kl. 17.51
Jeg finder billedet, da jeg søger data og evt. billeder om Spurve- og Perleugler i Nordsjælland og specielt Gribskovområdet på DOFbasen og på Netfugl til en opvarmningsartikel på Gribskovgruppens hjemmeside om uglerne.

Derimod er fundet ikke at finde på DOFbasen, og her burde det da frem for alt ligge, da søgning i førsteomgang sker på DOFbasen - og så på Netfugl efter billeder (som iøvrigt osse kan lægges på DOFbasen). Men der mangler nogle mere præcise data, fundsted (er det Helsinge by og dato for fundet. Men dem har Iben Hove vel?

Det glemte jeg at bemærke til Iben Hove, da jeg bad hende om lov til at bruge billedet til min nyhedsartikel, som lægges på i næste uge (www.dofbasen.dk/IBA/lokalitet.php?lokid=108), hvad jeg venligst fik lov til. Videresender dette til hende.

Hilsen

A.O.
A.O.Allan Haagensen skriver torsdag 27. oktober 2011 kl. 21.23
Hvis fundet er lagt på DOFbasen, er der jo altid muligheden for at hemmeligholde observationen, og så er det ikke muligt at finde obs'en på basen for os almindelige brugere.


Arne Olesen skriver lørdag 29. oktober 2011 kl. 13.15
Det tænkte jeg ikke på, men de har du selvfølgelig ret i, Allan. I dette tilfælde er der imidlertid ingen grund til at hemmeligholde et fund af en fugl, som er bragt til en plejestation og udsat i en ubestemt skov.

Så af hensyn til ornitologihistorien vil jeg
lægge obs.en på med de data, som er kendt. Jeg er i øvrigt i gang med at få præcise data frem om et fund af Perleugle i Gribskov for mange år siden (det første og eneste i skoven kendt indtil nu), og det vil osse blive lagt på DOFbasen.

Begge fugle vil selvfølgelig blive omtalt i den opvarmningsartikel om ugler, som kommer i næste uge på Gribskovgruppens hjemmeside.

A.O.Hilsen

A.O.


Iben Hove Sørensen skriver onsdag 2. november 2011 kl. 20.45
Kære venner!
Jeg holder ikke noget hemmeligt. Informationerne skal nok blive tastet ind i DOFbasen, når jeg får dem.
Med venlige hilsner
Iben


Carsten Murmann skriver torsdag 3. november 2011 kl. 07.57
FF - iBBer ........ C.


Arne Olesen skriver torsdag 3. november 2011 kl. 20.56
GRIBSKOVGRUPPEN
Arne Olesen.


To bemærkninger:

1. Hej Iben,

Det havde været sødt af dig at komme med den oplysning lidt før her eller til mig, så ville jeg selvfølgelig ikke være gået dig i bedene og lagt obs.en på DOFbasen. Det regner jeg nu med, at du gør samt indsender SU-beskrivelse til SU. Så snart din obs. ligger på DOFbasen, sletter jeg min!

Og igen - tak for lov til at bruge dit foto til vores hjemmeside, hvor det p.t. ligger på nyhedssiden og varsler en historie om især Spurveugler i næste uge.

2. Det tidlige fund i Gribskov, som jeg skrev om foroven, er ikke om en Perleugle, som jeg fejlagtigt havde fået indtryk af - men osse om en Spurveugle. Det er en juleaftensoplevelse for Peter Petersen - en af Hillerøds gamle og velkendte ornitologer - som 24.12.1974 om eftermiddagen fandt en Spurveugle, mobbet af spætter og småfugle ved Lille Gribsø. Nu må vi se, om vi kan skrive en fornuftig SU-rapport sammen her 37 år efter!

- og har I tid, så tag til Gribskov i weekenden, i dag torsdag er der fortsat Sølvhejre i Solbjerg engsø, siden i går Storpiber N for Sandskredssøen ved Københavnervej, og fortsat pænt store flokke af Hvidvinget Korsnæb - og ikke kun ved Hærvejen.

Hilsen

A.O.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.046 sek.
til toppen