Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Bjergrødstjert - (Phoenicurus erythrogastrus) - Güldenstädt's Redstart
Fugleart (IOC): Bjergrødstjert (Phoenicurus erythrogastrus) Güldenstädt's Redstart ssp. grandis - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: ad. male
Lokalitet: Bjerge i nordlige Kirgisistan, Kirgisien
Dato: 5. april 2011
Billede info:
Fuglebilleder behøver ikke nødvendigvis at være specielt originale eller teknisk suveræne - nærværende billede er et eksempel herpå. En Güldenstädts Rødstjert eller Bjergrødstjert (om man gider) er smuk i sig selv. Især hannerne iført årets festdragt henlagt til de mest fantastiske bjerglandskaber og med kaldende Sneleopard inden for hørevidde. Sådan er det tidlige forår sine steder i Kirgisistan. At det kan være bidende nederdrægtigt køligt forårsvejr i 3200 meters højde, hvor Bjergrødstjerterne opholder sig HELE vinteren, gør ikke artens tilstedeværelse mindre imponerende.

Når vinteren rigtigt bider i januar opholder Bjergrødstjerterne sig stadig oppe i højderne. Utroligt at de kan overleve.

Naturligvis er de ikke meget for at overlade territoriet til andre hanner, og når den tidlige forårssol sætter gang i hormonerne får hannerne ekstra travlt. Territoriet er allerede besat og fremmede hanner jages kontant på porten - ikke alle er lige nemme at sparke ud af territoriet - og i timevis oplever man to-tre hanner i hidsig jagt og med elektrisk-knitrende kontaktkald jage hinanden op og ned langs bjergbækken. Især når en hun har vist sin tilstedeværelse.

En gang imellem afbrydes stridighederne, når der skal fourageres. Eller når en overflyvende rovfugl passerer - denne dag iagttog vi tre kærhøge-arter (højst besynderligt): En overvintrende Blå Kærhøg hun er ikke så usædvanligt i højderne, men en forbitrækkende Hedehøg og en GNISTRENDE fantatsisk adult Steppehøg han var ligegodt s.....

I det snedækkede landskab fouragerer Bjergrødstjerten ved at afsøge sten og klippeblokke i og langs floden. Menuen må være meget lig de tilstedeværende vandstæres. Længere nede i dalen iagttages andre arter rødstjerte - flest Eversmanns.

Sammen med vandstærene og Solitary Snipe, er Bjergrødstjerten det nordlige Himalayas fixstjerner langs bjerbækkene om vinteren og i det tidlige forår.

MWA, Bishkek 8.april 2011

Billede opsætning: Canon Ixus
Fotograf: Michael Westerbjerg Andersen, Kirgisien
www.miksture.com
Uploadet den: 8. april 2011
Hits: Billedet har været vist 1932 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.048 sek.
til toppen