Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Stor Stormsvale - (Oceanodroma leucorhoa) - Leach's Storm Petrel
Fugleart (IOC): Stor Stormsvale (Oceanodroma leucorhoa) Leach's Storm Petrel - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Århus Nordhavn, Danmark
Dato: 2. oktober 2010
Billede info: Udsigt over Risskov!

Flere billeder på Århusbirder.
Billede opsætning: Canon EOS 7D, Canon EF 300mm f/4L IS USM (ISO 400 Blænde 4 Lukketid 1/1600)
Fotograf: Stephan Skaarup Lund, Danmark
Uploadet den: 2. oktober 2010
Hits: Billedet har været vist 4343 gange.
DK List Ranking: Set af 485 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Nis Lundmark Jensen skriver søndag 3. oktober 2010 kl. 17.26
Spændende dag i dér havde i Århus bugten, 2 Store stormsvaler + Thorshane. Det er jo langt fra første gang, Århusbirderne har vist at der kan komme nogle rester fra de riges bord, efter nogle gode havfugledage langs Svenske Vestkyst og Sjællands Nordkyst. Men det der kan undre såre med denne dags obs er at den kommer efter flere dage med kraftig SØ vind. Dagene før var der noget nordenvind, men det var jo ikke noget der gav havfugle i Kattegat ellers (så vidt jeg ved). Derfor undrer jeg - gad vide hvor længe de Stormsvaler mon har fourageret rundt i Kattegat. ??


Morten DD Hansen skriver søndag 3. oktober 2010 kl. 20.28
Kent Olsen annoncerede allerede torsdag, at han ville lave stormsvale lørdag. Sådan noget er jo håbløst arrogant, især når man får ret ;-) Han var helt sikker på, at der ligger en del havfugle og fouragerer i Kattegat - uden det store behov for at finde hjem med det første. Og der må da være noget om snakken.


Peter Sunesen skriver søndag 3. oktober 2010 kl. 21.15
Hej Morten,
Gert Østerby advarede mig forleden om at den sidste nye sproglige hæslighed blandt 'svitsere' var at man istedet for at sige 'se','score', 'finde' eller 'observere', nu var begyndt at sige 'lave' når det drejede sig om sjældenheder eller store antal.
For eksempel: "Fredag tog vi til Øland, hvor vi allerede samme aften, efter at have spist en solid gang kötbullar, lavede en brunfarvet/immatur Ådselsgrib"

Jeg troede næppe mine ører, men nu jeg selv set det på tryk, og forstår bedre hvordan navneudvalgets mange sproglige misfostre (senest her på siden Kappetrel...) uden videre er blevet accepteret. Suk!
Lars Andersen skriver mandag 4. oktober 2010 kl. 09.15
Ja, sproget er en forunderlig en. Og foranderlig ligeså. Det værste ved sproget er, når nogen skal gøre sig til dommer over, hvad der er pænt sprog, og hvad der er knap så stuerent.


Anders Østerby skriver mandag 4. oktober 2010 kl. 09.48
Hej Peter,
jeg imponeres over, hvordan du den ene gang efter den anden er i stand til at få flettet dine betragtninger om navneudvalget i enhver sammenhæng. Jeg tror det er gået op for de fleste hvad du mener om deres arbejde.


Kent Olsen skriver mandag 4. oktober 2010 kl. 12.41
På stedet kiggede vi billeder og vurderede ud fra kameraets display, at fuglen tredje gang manglede et hak i venstre vinge. Nu har jeg set billederne på stor skærm og er blevet overbevist om, at det drejer sig om tre observationer af samme fugl. ”En fugl”-teorien understøttes af forsigtighedsprincip og små dragtdetaljer såsom fældningsgrænse i de store hånddækkere og en mørk plet på den lyse gumpside.

Flere billeder og lidt video kan ses på BirdsDK


Anders Søgaard skriver mandag 4. oktober 2010 kl. 12.57
Hej Peter Sunesen

Hold op , hvor er jeg og mange andre efterhånden godt og grundigt træt af dine tåbelige kommentarer ....

Hvad er dit problem ?

Synd at typer som dig , efterhånden gør at flere og flere vælger netfugl fra....Sven Bødker skriver mandag 4. oktober 2010 kl. 18.30
ja anders, jeg giver dig fuldstændig ret i, hvad i hede hule h...... har peter sunesens kommentar at gøre i denn tråd.
så peter sunesen, hvis du vil sprogrøgte, gør det i din egen stald.
venligst sven bødker


Sebastian Klein skriver mandag 4. oktober 2010 kl. 19.24
Hej sure mennesker

Jeg synes normalt godt om Peter Sunesens kommentarer. Ofte er de måske lidt skarpe, men i reglen ret interessante. Jeg ville synes det var ærgerligt, hvis han skulle holde op med at kommentere her på Netfugl, fordi Anders og Sven synes hans kommentarer er irriterende.
Jeg synes til gengæld det ville være fint, hvis Anders og Sven bidrog med flere kommentarer på Netfugl - især nogle af den interessante slags og måske lidt mindre sure...
Mht. Peters hang til kritik af Navneudvalget når han altså ikke mig til sokkeholderne (se bla. her fra dengang jeg var en vred ung mand: http://www.netfugl.dk/forum.php?id=thread&forum_id=19&thread_id=5456), omend jeg må imponeres af hans Cato-agtige ihærdighed.
Jeg tænker at Peters afmagt over folk som "laver" fugle må skyldes, at han ikke helt har holdt sig ajour med de unges fugleslang. Man har nu engang "lavet" fugle i de sidste 15 år - mindst...
Men hvorom alting er så bær dog over med Peters særheder (og måske endda med Navneudvalgets ditto?) og glæd jer over at Peter ind i mellem faktisk skriver noget interessant - når nu I andre ikke gider...

Og til Kent: Hårdt fund og hårdt lavet!


Tommy Jensen skriver mandag 4. oktober 2010 kl. 20.02
Det er sjovt det der med ord og begreber.
Jeg siger til ungerne i indskolingen, hvis de spørger om de skal lave i deres bog, at det er da noget værre griseri, du kan da gå på toilettet hvis du ska noget. Men I må gerne arbejde i jeres bog eller arbejde med/løse jeres opgave. sådan rigtig skolemesteragtigt. Ik´?

Bedste hilsener Tommy Jensen


Jan Fischer Rasmussen skriver tirsdag 5. oktober 2010 kl. 08.43
Thumbs up Seb, lige mine ord!


Carsten Murmann skriver tirsdag 5. oktober 2010 kl. 10.58
MOTHER CAREY's CHICKENS
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

I fb. m/ foto af anden art ymtedes noget
om vanskelighed ved at adskille St. og Ll.
Stormsvale i flugt over bølgen.

Står min egen ID tommerfingerregel fra forr.
årtusinde (Færøerne, Gilbjerg, Falsterbo)

- at STOR kan associere til Sortterne
(jfr. STEPHANs foto)
- hvorimod LILLE til mere (by)svaleagtig
flugt

til Revision el. til Troende, incl. på
afstand ??

VH .......... C.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.078 sek.
til toppen