Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sildemåge - (Larus fuscus) - Lesser Black-backed Gull
Fugleart (IOC): Sildemåge (Larus fuscus) Lesser Black-backed Gull ssp. fuscus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: ssp. fuscus og ssp. intermedius
Lokalitet: Ottenby, Öland, Sverige
Dato: 23. juli 2010
Billede info: Fuglen til venstre er intermedius = Kattegatsildemåge. Et ret stort individ. Hos denne form ses en kontrast mellem helt sorte håndsvingfjer og lidt lysere, svartbagemørk, overside. Fuglen i midten er en fuscus = Østersøsildemåge/Baltisk Sildemåge. Den er generelt mindre og slankere med længere vinger, hvilket kan give et lidt stormmågeaktigt jizz (der ses Stormmåger længst til højre), og oversiden er sort som vingespidsen. Nogle få intermedius har næsten så mørk ryg som fuscus, men jizzet adskiller tit formerne. Ved bestemmelse udenfor Bornholm bør man kombinere kendetegnene, da fuscus efterhånden er ganske sjælden i det meste af landet.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 25. juli 2010
Hits: Billedet har været vist 2559 gange.
DK List Ranking: Set af 1102 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Jan Jörgensen skriver søndag 25. juli 2010 kl. 23.25
Utifrån Klaus bild, skulle denna förmodligen kallas "ljusmantlad" silltrut i sverige. Vissa skulle kanske benämna den graellsii.
Åter, utifrån bilden,och här skall man akta sig, är den såpass mörk att den passar intermedius.

JanJ


Klaus Malling Olsen skriver mandag 26. juli 2010 kl. 11.03
Adskillige undersøgelser har fastslået, at intermedius og graellsii næsten umærkeligt overgår i hinanden i det brede overgangsområde mellem V Jylland og kanalegnene. På billedet får man indtrykket af en ret lysrygget fugl, et indtryk, der i felten var klart mindre; her virkede fuglen svartbagemørk. sådanne "lyse" intermedius fra overgangsområdet kaldes i mågekredse ofte "Dutch intergrades", da den dominerer hos den talstærke hollandske ynglebestand.


Peter Enemark skriver torsdag 29. juli 2010 kl. 00.38
Jeg har lige været på Gotland og i Stockholm - hvad med alle de sildemåger, man ser der? For mig at se er de ret intermediusagtige sammenlignet med de få eksemplarer af fuscus, som jeg har oplevet på Chr. Ø.


Klaus Malling Olsen skriver torsdag 29. juli 2010 kl. 16.14
Gotlands/Stockholm er kærneområde for fuscus; det kan ikke udelukkes at der er enkelte intermedius imellem, da formen synes at være under spredning i Østersøen, men majoriteten er fuscus.


Ragnar Smith skriver onsdag 18. august 2010 kl. 21.46
Jeg har læst at Fuscus er en truet race (4500-5000 par)??


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 18. august 2010 kl. 22.07
Det er korrekt, at formen kan betegnes som truet - ynglesuccesen synes at være lav, og der er flere teorier omkring dette. blandt andet, at fuglenes kondition er dårlig grundet at de i det afrikanske vinterkvarter er udsat for miljøgifte, der skader de indre organer. Desuden synes fuscus at klare konkurrencen med Sølvmåger dårligere end de vestlige former.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.073 sek.
til toppen