Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Hedehøg - (Circus pygargus) - Montagu's Harrier
Fugleart (IOC): Hedehøg (Circus pygargus) Montagu's Harrier - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 2K han
Lokalitet: Møn Fyr, Danmark
Dato: 9. juni 2010
Billede info: Bør være Hedehøg pga. markante sorte vingespidser og mørk bagkant på hånden. Desuden stort set manglende lys halskrave på dette fældningsstadie, hvor gråtonede fjer er indblandet i brune på hoved, hals og forbryst (2k han), og Gult øje svarer til han på dette tidlige alderstrin.
Afviger noget fra de fleste ved en ret lys håndflade næsten ude bånding (kun lidt på 4 indre h.sv.fj.) samt mørk kant på inderfanen af P7,8 og 9. Desuden er de hvide øjeregionstegninger ret små som hos Steppehøg, men er vel en følge af tiltagende fældning på hovedet til han-dragt. Bemærk også lys rusttonet kropunderside med svagt markerede rustbrune flankestriber og næsten hvid nedre bug.
Da der i felten var nogen usikkerhed om bestemmelsen, er kommentarer meget velkomne.
Billede opsætning: Canon 50D med Canon 400mm/5,6
Fotograf: Per Schiermacker-Hansen, Danmark
Uploadet den: 11. juni 2010
Hits: Billedet har været vist 2540 gange.
DK List Ranking: Set af 861 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 26. oktober 2010 kl. 14.39
Lidt forsinket kommenteres denne fugl.
Hedehøg 2k han. De hvide buer over og under øjet er ret små, men helt OK for Hedehøg, og formentligt ikke et resultat af fældning, snarere af artens ret store variation på dette punkt.
Håndsvingfjerenes tegning er ikke usædvanlig. Allerede da jeg kiggede Zoologisk museums skindsamling igennem i 1992/93 blev jeg opmærksom på den ganske store variation m.h.t. de yderste håndsvingfjers tegning. I de fleste felthåndbøger vises jævne tværbånd på alle håndsvingfjer, samt den brede sorte spids der også ses her. Derimod har ganske mange unge Hedehøge manglende eller ganske svag tegning på de yderste 5 håndsvingfjer, ofte som uregelmæssige marmoreringer. Dette er vist i "Rovfugle i Felten", men jeg er faktisk ikke stødt på ret meget mere information omkring dette punkt. Ofte er de ydesret 3-5 håndsvingfjer hvidere i de lyse felter end de inderste, hvilket kan danne et afvigende lyst felt i vingespidsen, der går på langs, ikke som en indramning af knoen som hos en del Steppehøge (kaldet "boomerangen". Kendetegnet har tit været udslagsgivende i kombination med bred sort spids på håndsvingfjerene hos fugle med karakterer henad Steppehøg.
De afvigende mørke inderfaner på p7-9 er fint dokumenteret, og ses undertiden hos såvel Hedehøg som Steppehøg, hvor man kan antage at det er hannerne der viser dem, da de jo afspejler lidt hvor sort kan ses hos adulte hanner. Jeg har en del fotos af især Steppehøg som har en lignende tegning. Her er de dog sokumenteret på smukt tæt hold.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.046 sek.
til toppen