Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Dværggås - (Anser erythropus) - Lesser White-fronted Goose
Fugleart (IOC): Dværggås (Anser erythropus) Lesser White-fronted Goose - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: en del af flokken
Lokalitet: Klydesøen, Vestamager, Sjælland, Danmark
Dato: 12. april 2010
Billede info: Et udsnit af flokken på min. 59 Dværggæs, der d.d. holder til på Vestamager. En enkelt Grågås ses i den forreste flok og byder på glimrende muligheder for at sammenligne størrelsen mellem de to arter - desuden ses Dværggæssenes lille, runde og ensartet mørke hoved, variation i pandeblissens udbredelse (enkelte med så høj blis at den nåede pandens højeste punkt) og "halsløse" udseende.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 12. april 2010
Hits: Billedet har været vist 3719 gange.
DK List Ranking: Set af 591 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Silas Kristian Krag Olofson skriver mandag 12. april 2010 kl. 15.15
Virkelig interessant med sådan en stor flok dværggæs. Er der set ringe eller andet der kan bekræfte, om der er tale om de 'rigtige' dværggæs fra Porsanger området?


Morten Scheller Jensen skriver mandag 12. april 2010 kl. 15.22
Hurra for Svenskerne og deres udsætnings programmer.Det kunne vi lære lidt af.
Mvh morten


Niklas Holmqvist skriver mandag 12. april 2010 kl. 16.00
Detta är sannolikt gäss från det svenska programmet och vi är mycket intresserade av att veta om det är någon fågel som är ringmärkt i flocken. Idag finns det bara 5-7 individer som bär ring. De ungar som föds i det vilda ringmärks inte. Det har inte skett någon utplantering sedan 1999.

Härliga bilder!!

Hälsar Niklas Holmqvist/ Projekt Fjällgås


Nis Lundmark Jensen skriver mandag 12. april 2010 kl. 17.48
Dværggæssene har været ved Klydesø i nogle dage!
Beklageligvis under cover som Blisgæs...

Jeg var selv ved Klydesø i går. Forsynet med håndkikkert og kamera begav jeg mig til skjulet på Sydmøllevej, hvor "Blisgæssene" - blev fremvist.

Da fremviser, og dermed teleskop, havde forladt skjulet, tog nogle af gæssene en lille flyvetur - sammen med nogle Grågæs, og kom nærmere skjulet. Jeg tog en serie billeder, og tænkte ikke mere over det. Men så senere, da jeg iagttog gæssene gå og fouragere sammen med Grågæs, forundredes jeg over hvor rundhovede og kortnæbede "Blisgæssene" virkede. Jeg tænkte, "der kan vel ikke være nogle Dværggæs iblandt Blisgæssene", og jeg tog derfor nogle flere billeder af gæssene, for at se om jeg, gennem cropning, og beskuelse af kamera display, kunne erkende mere end jeg kunne erkende i håndkikkert. Jeg syntes jeg kunne ane noget der måske godt kunne være gul øjenring. Men.... slog det hen, ganske simpelt fordi jeg lod bestemmelseskriteriet "sansynlighed" vægte, og dermed måtte og skulle tanken og en flok Dværggæs forkastes....

Tak til Tim for at sætte tingene på plads her i morges. Det var en slem læresteg til undertegnede. Og, ifølge DOF basen, er der faktisk også en række andre erfarne ornitologer der gik i fælden...

Bh
9s


Carsten Murmann skriver mandag 12. april 2010 kl. 18.19
Unbelievable number, new Era?
HISTORIC record in W. EU ?

Great THANKS for Sharp ID !!
__________________________

Yes, enjoy size compared to
big brother A. anser, now
termed Greylag...

K. rgds.

..................... C.


Tim Andersen skriver mandag 12. april 2010 kl. 18.44
I det høje græs var det svært at se benene på alle gæssene, men mindst to gange så vi en ringmærket adult fugl. Om det var to forskellige eller den samme fugl, kunne vi ikke afgøre.

Nøjagtig optælling var heller ikke let, da de små gæs nemt forsvandt i græsset eller i fordybninger i terrænet. Seneste sikre optælling, foretaget af Stig Kjærgaard Rasmussen og Bent Bøggild Pedersen uafhængigt af hinanden, resulterede i 64 ex. Der var et mindre antal 2K-fugle imellem.


Jørgen Munck skriver mandag 12. april 2010 kl. 20.43
Hej Niklas
For nogle år siden så jeg en film om nogle Dværggæs som fulgte et ultralet fly til Holland for at lære dem at flyve den vej, er det denne flok?
Iflg. LAK har der stået en flok i Holland i vinter på 62 så det er vel denne flok.


Christian Leth skriver mandag 12. april 2010 kl. 22.34
Iflg. Waarneming.nl var der 92 Dværggæs, fordelt på 3 flokke, ved Vereenigde Harger- en Pettemerpolder den 11. marts 2010. Var selv på lokaliteten, der også kaldes 'De Putten', den 3. marts 2010, hvor vi så en flok på 29 fugle.


Niklas Holmqvist skriver tirsdag 13. april 2010 kl. 08.22
Tim: Tack för denna redogörelse. Mycket bra! Om det blir tillfälle så du kan se vilka färger ringrana har så är vi mycket tacksamma!

Jorgen: Dessa Dværggæs är resultatet av en långvarigt projekt med flera utsättningar 1981-1999. Projektet använde vitkindade gäss (bramgas på dk?) som fosterföräldrar för att få gässen att övervintrar i Holland. De fåglar "som fulgte et ultralet fly til Holland" var ett försök med en annan metod och detta var ett engångsförsök.

Det har inte satts ut Dværggæs sedan 1999 i Sverige och alla de gäss som inte har ring är födda i det vilda.

Dværggæsen i Sverige hade en rekordsäsong 2009 med 34 ungar som blev flygfärdiga (!). Totalt uppgår populationen till 100-130 individer. Projektet kommer arbeta vidare tills det att fjällgässen har en stabil population i SverigeNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.041 sek.
til toppen