Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Indisk Skrigeørn (Aquila hastata) Indian Spotted Eagle - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Keoladeo Ghana, Bharatpur, Rajasthan, Indien
Dato: 14. februar 2010
Billede info: Indisk Skrigeørn, der yngler spredt på det indiske subkontinent, er en af Bbharatpurs specialiteter. Da der på samme sted findes en del Stor Skrigeørn er bestemmelse aldrig helt let.
Et af de vigtigste kendetegn er den lange mundvig, der er i klasse med Steppeørnens, og længere end hos Stor Skrigeørn med maximal mundvig. Vingerne er ikke helt så kantede, da "fingrene" generelt er kortere - især med kort 7. finger som hos Lille Skrigeørn.
Indisk Skrigeørn ligner på oversiden noget Lille Skrigeørn, men grundfarven på dækfjerene er ikke så gulbrun, mere "steppeørnebrun". Desuden er overgumpens lyse U ofte bruntonet, ikke hvidt (iflg. Naoroji: Birds of Prey of the Indian Subcontinent) og de hvide felter ved håndsvingfjerenes basis mere distinkte, ala Lille Skrigeørn.
Undersiden ligner Stor Skrigeørns med kontrast mellem mørkere dækfjer og lysere svingjer. De underste håndsvingfjer danner tit en lys kile ala Kejserørn, ligesom håndfladen nok generelt er lysere end hos de fleste andre ørnes.
Bånding inderst på hånden er endnu ikke blevet udredt, men det ses at bånding er mest koncentreret til midt på fjerene - det kan være artstypisk, eller blot individuel variation.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 3. april 2010
Hits: Billedet har været vist 2085 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.044 sek.
til toppen