Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Hvid Pelikan - (Pelecanus onocrotalus) - Great White Pelican
Fugleart (IOC): Hvid Pelikan (Pelecanus onocrotalus) Great White Pelican - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: En tillidsfuld Hvid Pelikan
Lokalitet: Ngore, Dakar, Senegal
Dato: 5. februar 2010
Billede info: Det er endnu et eksempel på en nu tam pelikan, der kommer fyvende til for at få en fisk. Flere kender vist allerede den krøltoppede fra øen Lesbos i Grækenland.
Fotograf: Michael Køie Poulsen, Danmark
www.nordeco.dk, www.monitoringmatters.org/galathea
Uploadet den: 6. februar 2010
Hits: Billedet har været vist 2219 gange.Kommentarer:

Michael Køie Poulsen skriver lørdag 6. februar 2010 kl. 11.01
Jeg var nok lidt hurtig da jeg sendte billedet her. Jeg er i tvivl om bestemmelsen. Jeg har kun en bog her (Stevenson og Fanshawe). Den er vist for lille. Det er vist en Rosapelikan (Pink-backed Pelican, Pelecanus rufescens).


Sebastian Klein skriver lørdag 6. februar 2010 kl. 11.38
Det ligner en Hvid Pelikan. Til gengæld er Pelikanen på Lesbos vist ikke en Krøltoppet (som nævnt under billede info), men en Hvid Pelikan (http://images.google.dk/images?hl=da&q=pelican%20lesbos&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi).


Søren Skov skriver lørdag 6. februar 2010 kl. 17.53
Pelikaner er nødvendigvis tamme, fordi de kommer flyvende for at få fisk. I Østafrika har jeg oplevet vilde pelikaner - både hvide og rosapelikaner - der er kommet flyvende til lokale fiskere for at få fisk.

De bedste hilsner
Søren


Jens Søgaard Hansen skriver lørdag 6. februar 2010 kl. 18.19
Det er naturligvis svært at vurderer når den er alene, men at den virkede lille kunne godt tyde på en Pink-backed Pelican. At den samtidig er alene synes jeg også taler for denne art (ved ikke helt om dette holder). Mht. udseendet så er det svært at vurdere ud fra dette billede alene – begge arter kan vist godt se sådan ud. Men søgte lidt på nettet og her fladt jeg over flere billeder af Pink-backed, der udviste samme hoved profil (opsvulmet pande). Dette har jeg ikke set på Hvid, så måske man kan bruge denne karakter?

/Jens


Henrik Knudsen skriver lørdag 6. februar 2010 kl. 20.40
Hej

Mener det er en Hvid Pelikan pga. af den smalle og tilspidsede fjerrække der løber henover "knolden", det skulle ikke passe på rosapelikan.

mvh

Henrik KnudsenMorten Møller Hansen skriver lørdag 6. februar 2010 kl. 20.50
Jeg stemmer på Hvid Pelikan. Det tre-farvede ansigt og ikke mindst blå indslag på næbbet peger på Hvid, hvor Rosa er mere afdæmpet og har færre kontraster (mere to-farvet ansigt).

Fra den nye bog "Birds of the Horn of Africa" (om Hvid Pelikan): Bill yellow with pinkish tip and both sexes gain an orange knob where bill joins forehead.

I yngledragt får begge arter en kort filtret "teenage-frisure" bagtil. Hannen af Hvid får et blåligt/purpur indslag i ansigtshuden, mens hunnen tillægger sig et gul/orange parti, så dette peger mod en hun i yngledragt.


Sebastian Klein skriver søndag 7. februar 2010 kl. 10.40
Nu skrev jeg godt nok "det ligner en Hvid Pelikan". Jeg burde måske nok have skevet "Det er en Hvid Pelikan".

Hvis man "billed-googler" Pink-backed Pelican vil man finde en anseelig mængde Hvide Pelikaner placeret under denne art, hvilket kan være forvirrende, når en pelikan-art skal bestemmes.
Pink-backed Pelican er dog reelt meget nem at bestemme på øjenhuden (som ofte fremstår som en decideret hvidlig øjenring) samt den lille mørke plet mellem øje og næb (diagnostisk for Pink-backed).
De to arter kan ses side by side her:
http://images.google.dk/imgres?imgurl=http://www.mongabay.com/images/uganda/600/ug5_5596.JPG&imgrefurl=http://travel.mongabay.com/uganda/images/ug5_5596.html&usg=__X8ZHgtJPbJ_cNiFD9CPJpOlRL7k=&h=392&w=600&sz=93&hl=da&start=5&um=1&itbs=1&tbnid=FM2X7XB6dBmGQM:&tbnh=88&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dpink-backed%2Bpelican%26hl%3Dda%26sa%3DN%26um%3D1

Adult Pink-backed kan ses her (bemærk den grålige fjerdragt, som man normalt ville forbinde med yngre pelikaner, men som er typisk for Pink-backed Pelican):
http://www.shunya.net/Pictures/Tanzania/Selous/PinkBackedPelican.jpg
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.263 sek.
til toppen