Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Hedehøg - (Circus pygargus) - Montagu's Harrier
Fugleart (IOC): Hedehøg (Circus pygargus) Montagu's Harrier - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Adult hun
Lokalitet: Ballum, Danmark
Dato: 16. august 2009
Billede info: En tillidsfuld hun, helt uden antenne, ring og rygmærker, men hun har jo selvfølgelig heller ikke været i menneskehænder!
Billede opsætning: Canon
Fotograf: Helge Sørensen, Danmark
www.birdphotos.dk
Uploadet den: 19. august 2009
Hits: Billedet har været vist 2415 gange.
DK List Ranking: Set af 861 ud af totalt 1509 personer!Kommentarer:

Joakim Engel skriver torsdag 20. august 2009 kl. 08.57
Dejligt foto ligesom de andre :) .... er kommentaren endnu en slet skjult irritation over mærkningen af hedehøge? Det undre mig lidt at der er så stor modstand imod mærkningen. Personligt synes jeg også fugle er smukkest uden tags... men man må vel formode at der er mening med galskaben; at nogle initiativrige mennesker med fagligheden iorden gør det for at give os alle mere viden om vores elskede fugle, således at vi kan blive bedre til at beskytte dem!?
Hvis ikke der lå det i kommentaren undskylder jeg mange gange ... synes bare det er lidt ærgerligt for dem der lægger mange timer af deres liv i at udfører den slags arbejde :)

MVH Joakim


John Pedersen skriver torsdag 20. august 2009 kl. 16.54
Jeg kan ikke lade være med at, kommentere ovenstående kommertar, ikke fordi at jeg har kendskab til projekt hedehøg, men for at jeg ikke kan forstå at der indfanges og ringmærkes fugle, som man for længst har kortlagt trækruter og målt fuglens vægt kondition på, men det er sikkert en eller anden videnskabelig forklaring på.!


Helge Sørensen skriver torsdag 20. august 2009 kl. 18.35
Hej Joakim, min kommentar skal læses som den står, og er derfor ikke en kritik af Hedehøgemærkningen… Når jeg mener noget, så siger jeg det ligeud.

Efter at have rejst til Sønderjylland for at finde og fotografere Hedehøge fik jeg en del fotos af mærkede Hedehøge. Den slags fotos er ikke meget værd for en Naturfotograf, derfor var det en stor lettelse at ikke alle Hedehøgene var mærket. Jeg så både umærkede ungfugle og denne hun. Jeg var forbavset over hvor tillidsfuld hun var, idet voksne kærhøge som regel holder en noget større flugtafstand til mennesker, deraf kommentaren.

I modsætning til flere af de andre mærkningsprojekter af rovfugle i Danmark (som jeg finder lettere hobbybetonede og dubiøse), så er Hedehøgeprojektet meget væsentligt, da vi har brug for mere viden om Hedehøgen for at kunne beskytte bestanden i Nordvesteuropa. Jeg kan godt leve med rygmærker på nogle af fuglene, hvis det gør at vi også i fremtiden kan have Hedehøge i Danmark.

Et hvert mærknings-projekt bør (bliver) ledsages af en cost-benefit analyse. Generelt har man i Hedehøge-projektet været gode til at inddrage befolkningen via medier og på den måde skabe forståelse for projektet. Det gør det nemmere at acceptere de uæstetiske indgreb i vores alles natur.

Især synes jeg at radiosender projektet er positivt, da det også giver befolkningen en mulighed for at følge med. Spændende var det således at følge Hedehøgen ”Karen”s trækrute sidste år. Dog ærgerligt at den ikke er opdateret siden marts-måned – er hun levende eller død?

I vingemærkeprojektet synes jeg derimod at man har forsømt via hjemmesider at give mere information om genmeldinger, antal mærkninger og status. Flere af de links der henvises til, er på hollandsk og polsk. I et sådant fælles europæisk projekt skulle man tro at man kunne formulere sig på engelsk. Jeg synes f.eks det havde været spændende, om jeg hjemme ved PC’en havde været i stand at sammenligne mine fotos af vingemærkede fugle, med dem som er blevet vingemærket i år, og på den måde få lidt at vide om deres køn alder etc. Selvom at flere af de links som beskriver vingemærkningen i Danmark siger at det blot er et 1 årigt projekt (2008), så tror jeg dog godt at jeg tør fastslå at de vingemærkede jeg så var 1k’er.

Mvh. Helge


Hans Henrik Larsen skriver torsdag 20. august 2009 kl. 19.45
Hej Helge.

Du kan læse mere om hvordan det gik de to Hedehøge med Satelitsendere på dette link til DOF. Nyhedsarkiv.
http://www.dof.dk/index.php?id=nyheder&s=nyheder&m=visning&nyhed_id=637

Venlig hilsen. Hans Henrik.


Helge Sørensen skriver torsdag 20. august 2009 kl. 20.17
Hej Hans Henrik, der kan man bare se, den historie havde forbigået min opmærksomhed - mange tak for info!

mvh. Helge


Joakim Engel skriver fredag 21. august 2009 kl. 11.25
Jamen så er det jo på det rene .... så vil jeg bare nyde billederne ... af både mærkede og ikke mærkede fugle! :) .... for en helt utroligt smuk fugl det er det!

JNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.043 sek.
til toppen