Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Stribet Dværghornugle - (Otus brucei) - Pallid Scops Owl
Fugleart (IOC): Stribet Dværghornugle (Otus brucei) Pallid Scops Owl ssp. obsoletus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Café Gülhane, Birezik, Sanliurfa, Tyrkiet
Dato: 28. maj 2009
Billede info: Birezik i Tyrkiet er hovedlokaliteten for bl.a. denne art. Den efterhånden legendiske "Owl café" midt i byen har ved 3 ud af 4 besøg været stedet at se arten, og således også i 2009.
Til eventuelle besøgende et par råd. Man entrer caféen, og kan snart indlede jagten, der inkluderer grundig undersøgelse af samtlige caféens mange træer - og de er mange. I 2009 var der desuden ekstra frodigt, så fuglen gemte sig meget lettere end tidligere. Hvad gør man så, hvis man har begrænset med tid, og også ønsker at se områdets mange andre specialiteter. Man bestiller cola eller the hos tjeneren. o.25 liter cla koster for fuglebesøgende den nette sum af 3 lira (ca. 12 kroner), og herefter begynder nogle af tjeneres venner at kigge opad, indtil fuglen er fundet!
I år sad den ikke lige ovr den blå fontæne, men i træerne lidt nærmere ved servicebygningen - og kun 50 meter, men dét er ret meget i de høje træer.
Med denne art klaret kan opmærksomheden rettes mod f.eks. Irak Larmdrossel (der ser ud til at være under spredning), Eremitibis, Si Si Ørkenhøne, Rosasanger, Gulstrubet Spurv, Dødehavsspurv, Gråfisker m.m.
Billede opsætning: Canon EOS20 D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 9. juni 2009
Hits: Billedet har været vist 2166 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.076 sek.
til toppen