Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Titel / info: Ubestemt grib (Gyps sp)
Lokalitet: Tarangire, Tanzania
Dato: 4. november 2008
Billede info: Sandsynligvis White-backed (G. africanus), men litteraturen er meget mangelfuld omkring bestemmelse af juvenile White-backed og Rüppell´s. Hvis du ved hvordan nødden skal knækkes, er her en fin lejlighed til at få delt ud af din indestængte viden.
Billede opsætning: Lumix DMC-FZ18
Fotograf: Henrik Kisbye, Danmark
Uploadet den: 22. marts 2009
Hits: Billedet har været vist 1516 gange.Kommentarer:

Silas Kristian Krag Olofson skriver onsdag 1. juli 2009 kl. 17.38
Ifølge Stevenson and Fanshawe "immatures cannot be safely separated from imm African White-backed vultures". Dog er denne temmelig lys nedenunder og det taler for en yngre White-backed Vulture vil jeg mene.

Silas


Johnny Madsen skriver onsdag 1. juli 2009 kl. 19.56
Hej Henrik
Jeg har også brugt noget tid på de 2 arter efter en tur til Kenya/Tanzania, og nemt er det ikke. Der er jo den juvenile og adulte dragt, men det varer jo nogle år inden den får den adulte dragt, så der er en del dragter og sikkert også individuelle forskelle.
Et par forskelle mener jeg dog kan bruges: Næbbet virker højere/kraftigere hos Rüppell’s, hvis den har grønlig hals er det en White-backed. Disse ting er svære at se på dit foto, men jeg synes at næbbet passer bedst på White-backed – men men men? I dette link kan du et stykke nede i albummet se begge arter – i hvert fald efter min overbevisning. http://picasaweb.google.com/JMAMadsen/Kenya4MasaiMara910206?feat=directlink

Mvh
Johnny


Johnny Madsen skriver onsdag 1. juli 2009 kl. 22.08
Denne og andre billeder af samme type bør vel egentlig oploades under temaet tvivl om bestemmelsen. Da de så bliver lettere at finde senere.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.066 sek.
til toppen