Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Falk sp. - (Falco sp.) - Falcon sp.
Lokalitet: Kirchberg/Steiermark, Østrig
Dato: 22. november 2003
Billede opsætning: Fuji Finepix + Leica APO Televid 77
Fotograf: Michael Tiefenbach, Østrig
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 26. november 2003
Hits: Billedet har været vist 4085 gange.Kommentarer:

Kenneth Rude Nielsen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 11.34
Hej

Dick Forsman mener, at falken på billedet ikke er en Eleonorafalk, men en hybrid.

Hilsen

Kenneth


Kenneth Rude Nielsen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 12.05
Hej

Forsmans kommentar ses ved at klikke her.

Hilsen

Kenneth


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 12.19
Det er OK at ændre fuglearten til "sp" eller andet, hvis der er væsentlige, nedskrevne argumenter, man kan forholde sig til.

Det er der ikke her - blot en påstand. Hvis alle fotos skulle ændres fordi en eller anden er uenig, ville galleriet for en stor dels vedkommende komme til at bestå af ubestemte fugle. Det ville være "internet demokrati". Svend Børge fra Væmmelse har lige så stor tyngde her som en forfatter af en rovfuglebog.


Fuglen bør fortsat figurere som Eleonorafalk, dog er det på sin plads at anbringe den under "Tvivl om bestemmelsen". Så kan diskuteres herudfra.

Fotoet er ikke det bedste, men en kort afvisning af at det er en hybrid uden nogen som helst detaljer virker både hoven og afvisende. Den stil er det ikke nødvendigt vi adopterer herhjemme, hvor traditionen for informative diskussioner er stor, ikke mindst takket være Netfugl.


Morten Bentzon Hansen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 13.00

Jeg kan huske forkert, men jeg mener ikke, at østrigerne regner den som en Eleonorafalk.

Jeg synes at erindre, at der opstod tvivl om artsbestemmelsen, men det kan man vel finde ud af, ved at rette henvendelse til østrigerne.

mvh

MortenAndreas Bruun Kristensen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 13.05
Jeg har set to foto af falken på surfbirds.com.

Det ene er det samme som på Netfugl, det andet viser fuglen i flugten. Halen er kort, det ligner mere en hale man ville finde på en Vandrefalk.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 13.15
Fuglen ser meget speciel ud, og jeg forsvarer ikke en bestemmelse til Eleonorafalk.
Alene det, at ABK nævner, at der findes andre fotos af fuglen på Surfbird, hvor den ser vandrefalke-korthalet ud, og langt mere værd end en afvisning uden begrundelse.

Hybridspøgelset hives tit ud af skabet, når man ikke har bedre argumenter. Eleonorafalk yngler sent på året, hvor andre falke har fået unger. Dette gør ikke hybridisering til en særlig sandsynlig forklaring, hvis der er tale om en vild fugl. Men kan Eleonorafalk krydses med andre falkearter? Et nærmere samarbejde med falkonerkredse ville i denne sammenhæng være ønskværdig.
Fuglen kan måske være en underlig farvevariant, der måske er fremavlet i fangenskab.

Dette ignorerer dog ikke, at den ser speciel ud, og på dette foto ikke er ulig en mørk Eleonorafalk. Jeg er sikker på, at Netfugls hold af bestemmelsesfreaks gerne kommenterer denne interesante fugl.


Anni og Peter Nielsen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 13.46
I denne tråd deltager en falkoner, Flemming Salomonsen: http://www.netfugl.dk/forum.php?id=thread&forum_id=4&thread_id=10507
Måske han kunne inspireres til at dele ud af sin viden om Eleonorafalk?

vh/Peter


Flemming Salomonsen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 14.36
Jeg er fuldstændig enig med KMO i at man tit fristes til at kalde en "tvivlsfugl" for en Hybrid.Det bruger jeg også når jeg kommer i tvivl, og der er jeg faktisk i dette tilfælde. Man kan dog ikke fornægte de helt typiske træk hos den affotograferede fugl.

For falkonere er Eleonorafalken uinteressant. Den har størrelsen og temperament imod sig. Desværre er der "falkonere" som syntes at det er morsomt at lave fuldstændige tåbelige hybrider ( det syntes jeg iøvrigt generelt ) så som Lærkefalk/Jagtfalk - Eleonorafalk/ ?
Dette kan ikke bruges til noget som helst i falkonér sammenhæng men er nærmere et kedelig produkt at økonomiske interesser. HELDIGVIS er Hybridproduktionen på retur hos den moderne falkonér !

Bedste hilsner

Flemming


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 15.08
Tak for Flemming for svaret!

Det er en vigtig oplysning at Eleonorafalk og hybridisering er temmeligt uinteressant blandt falkonerer.

Gider du uddybe "Man kan dog ikke fornægte de helt typiske træk hos den affotograferede fugl"?. Mener du, at fuglen ligner Eleonoraflk eller noget andet?

bedste hilsner
KMO


Rune Sø Neergaard skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 16.00
Billedet, som ABK refererer til kan ses her: http://www.surfbirds.com/media/gallery_photos/20031128102622.jpg

Umiddelbart virker flugtprofilen for mig at se også forkert til Eleonorafalk, idet jeg opfatter denne som mere lang/slankvinget og langhalet. F.eks. ses på billedet, at armen buler ud i forhold til hånden, hvilket jeg ikke forbinder med Eleonorafalk.

Mvh Rune


Flemming Salomonsen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 16.46
Klaus - Jeg tror det er en Eleonora/vandrefalke Hybrid.. Jeg havde ikke set de flugtbilleder før.
Jeg giver Rune ret i at armen syntes at bule ud. Halen er Vandrefalkeagtig.
Derimod syntes jeg at hoved/næb er typisk Eleonora.
Når det så er sagt ville det mest sansynlige være at en eller anden hybridfanatiker ville give størrelse, egenskaber og stamina til dette hybridafkom. Vandrefalken bliver tit brugt til "forædling" i visse hybridsammenhæng. Desværre er disse blandninger total misforstået og man vil aldrig opnå samme perfekte egenskaber som vandrefalken er i besidelse af...


Flemming


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 16.54
Flugtbillederne viser en kraftig falk med ret korte vinger og bred hale - silhuetten er meget tæt på Vandrefalk, og passer næppe med selv den mest kortvingede og korthalede Eleonora, der jo er en ren gratie.

Jeg synes også at hovedet ser Eleonorafalkeagtigt ud - med for lille næb til en Vandrefalk. Eleonorafalk er blandt de falke, der har den bredeste gule øjenring, og på denne fugl virker den påfaldende både foran og bag øjet. Hos de fleste Eleonorafalke er den dog også tydelig hele vejen rundt.

Det er fint at få kommentarer fra seriøse falkonerkredse omkring mindre hæderlige falkonerers hensigter og hvad de kan forårsage. Tak, Flemming.


Flemming Salomonsen skriver onsdag 24. januar 2007 kl. 17.00
Ja faktisk kunne kroppen på falken minde om Slagfalke eller jagtfalk, for Du har ret den er næsten for kraftig bygget...
En helt anden mulighed kunne være en hybrid imellem Eleonorafalk og - en Hybrid imellem Vandrefalk/slagfalk ??

FlemmingNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.085 sek.
til toppen