Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart (IOC): Ibisnæb (Ibidorhyncha struthersii) Ibisbill - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Bai He, Beijing, Kina
Dato: 30. april 2008
Billede info: Ibisnæb er en af verdens mest karismatiske vadefugle. Jens Søgaard Hansen har allerede lagt fremragende fotos ud af perlen fra dens ret let tilgængelige yngleplads nord for Beijing, så her er blot et bevis for, at arten - på trods af en del forstyrrelser - også i 2008 var til stede på lokaliteten. Hollændere, der besøgte stedet nogenlunde samtidig med os, havde hele 6 fugle, mens vi måtte nøjes med et par.
Stedsangivelse er: nord for Beijing når man byen Huairou. Her fortsæter man ad vej 111 mod Fengning. Vejen går gennem lidet lovende, ret udviklede småbjerge, hvor adskillige byggerier kunne udgøre en fremtidig trussel mod artens ynglebiotop - strømmende floder med partier af store sten. Ved km.99 (der skulle være en kilometersten, men den kunne vi ikke finde) ser man floden på højre side, og her kan man til fods nå bredden. Hvis parkeringsforholdene er svære, kan man fortsætte et par km. frem, krydse floden ad en bro og omgående dreje til højre langs floden - ved et nyt træskilt, der bl.a. viser mod "Tang River Wetlands". Fortsæt ad denne vej til man ca. er i position med km. 99 - hvor vandet strømmer og der er store sten fandles parret i 2008, og en nærmere gennemsøgning længere fremme ville givet give yderligere resultat. Flere andre gode arter ses på strækningen, bl.a. Crested Kingfisher, Long-billed Plover og Godlewski´s Bunting. Ca. 1 km. fra "stedet" er der i god slugt for småfugle og rovfugle på venstre hånd.
Et oplagt sted at checke for besøgende til f.eks. Beidaihe og Happy Island, hvis der er et par dage tilovers ved Beijing.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 4. juni 2008
Hits: Billedet har været vist 1806 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.052 sek.
til toppen