Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Hedepiber - (Anthus rubescens) - Buff-bellied Pipit
Fugleart (IOC): Hedepiber (Anthus rubescens) Buff-bellied Pipit ssp. japonicus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Wollae, Gyeongsangbuk-Do, Korea (Syd)
Dato: 14. februar 2007
Billede opsætning: Canon EOS20D, 300 mm. tele og 1.4 x converter
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 26. februar 2007
Hits: Billedet har været vist 2405 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver mandag 26. februar 2007 kl. 09.47
Her er lidt til feltbestemmelsesfolket. Hedepiber er udbredt gennem Nordamerika og Nordøstasien i flere former. Dette er den asiatiske japonicus, der træffes vestpå til Mellemøsten, og som strejfgæst nåede Sverige i jan. 1997.
Da der i vinterdraggt og stemmemæssigt er ret store forskelle på de amerikanske og asiatiske former på "split" påregnes.
Japonicus ligner en gråtonet Engpiber, men bemærk lys tøjle, der giver udstående mørkt øje, kun meget svagt stribet overside og velordnede mørke striber på undersiden - incl. stor mærk trekant på halssiden ala Rødstrubet Piber.
Kaldene hos japonicus ligner meget Engpibers, og opfattes i mange tilfælde som identisk. Det er dog en anelse dybere og kan opfattes som lidt hæsere; der er geografisk variation, og således blev de sydkoreanske fugle opfattet som lidt mindre "rene" end fugle fra Mellemøsten og den svenske fugl.
De amerikanske former kalder anderledes - mere metallisk med et touch af Bjergvipstjert, og opfattes hørt som direkte anderledes end andre pibere, ulig japonicus´ meget engpiberagtige.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.071 sek.
til toppen