Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Gulstrubet Værling - (Emberiza elegans) - Yellow-throated Bunting
Fugleart (IOC): Gulstrubet Værling (Emberiza elegans) Yellow-throated Bunting - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: male, 1cy
Lokalitet: Stigsnæs, Danmark
Dato: 18. oktober 1994
Billede info: Scannet papirbillede
Billede opsætning: Pentax
Fotograf: Bo Tureby, Danmark
http://www.bo-tureby.dk/
Del af temaet: Fotodokumentation af ældre SU fund
Uploadet den: 10. november 2006
Hits: Billedet har været vist 4766 gange.Kommentarer:

Mikael Funch skriver fredag 10. november 2006 kl. 21.19
Tak Bo, fordi du minder os om denne mindeværdige dag på Ørnehoved, hvor alle lærte at stave til elegans, og vi bildte os ind, at vi Skandinaviens største hit var en realitet.

Jeg mener nu at grunden til, at billedet ikke er skarpere, er Hjaltes hånd, som rystede så meget af hitfeber, at stationens ringmærkningslicen var i fare ;-)

Der gik i øvrigt en rum tid med diskussion om hvad det egentlig var, Hjalte havde pillet ud af garnet, og vi havde ingen kvalificerede bud.
Men da vi havde haft uger med ekseptionelt hårde og kølige østlige vinde, og vores nabolande og Storbritannien meldte om usædvanligt mange sibiriske mega´er, fandt vi ´Birds of The USSR´ frem, som var eneste bog i skurvognen med et billede af en værling der lignede lidt. En ubehjælpelig og støvet akvarel af en gammel han, i øvrigt af en anden race.

Hjalte var glad, vi alle var tilfredse, og der blev meldt mange obs af elegans i Stigsnæsskoven de følgende dage, selv om den formodentlig har søgt mod nærmeste foderbrædt eller voliere omgående.

SU-beskrivelsen. Den var et kapitel for sig selv med udtalelser fra Urban Olsson og Killian Mullarney, Henning Pust fra Danske Burfugleforeninger og vejrkort fra DMI.Silas Kristian Krag Olofson skriver fredag 10. november 2006 kl. 23.09
Hej Mikael!

For os knapt så velbevandrede ornitter ud i de ældre hits, kunne det da være interessant at høre, hvorfor denne utrolig smukke værling ikke er godkendt som en spontan forekomst.

Ringede I til Hamburger Tiergarten, hvor de manglede just en Gulstrubet Værling? Var der ringe på fuglen eller var den "unaturlig" slidt?

Mvh Silas


Mikael Funch skriver lørdag 11. november 2006 kl. 09.24
Hej Silas.
Pro: Jo, datoen 18/10 lugter da af østlig værling, vejrsituationen ligeså, Stigsnæs´ yderste pynt i Storebælt er ikke et vildt naturligt og særlig oplagt sted for en burfugl at havne (en og anden vil her være uenig..), dyret havde ingen fysiske tegn på fangenskab, den aktuelle race er den som trækker længst (dog fortsat kun kort til mellem-distance trækker med højst et par tusind km.), men vigtigst af alt er nok at Urban Olsson skrev fra sit selvvalgte eksil i Kina, at det var en 1K han (!), selv om den af både os og SU fik etiketten `Ad. han´. Se, nu får piben en anden lyd, for den fejl er aldrig blevet rettet, og 1K contra Ad. lugter unægtelig mere af spontan...

Contra:
Hvis SU´s antagelse af Ad. han er korrekt, at den ikke er kendt for lange, vanvittige træk, at den fandtes i mange forretninger, vi undersøgte (bl.a. i OBS (fin titel på supermarked m. hitburfugle) City2 i Tåstrup til 65 kr. pr. stk.), ingen andre landes SU har godkendt Europæiske fund som spontane og måske vigtigst; Kan man se for sig at Dansk SU godkender en sådan fugl, stik imod dem vi har for vane at læne os op ad - og så fra Stigsnæs?!

-MIF


Silas Kristian Krag Olofson skriver lørdag 11. november 2006 kl. 21.26
Tak for uddybningen, MIF!

Ja, det er en svær fætter at have med at gøre hvad spontatitet angår. Men en utrolig smuk fugl, det kan ingen tage fra den!

Jeg skal da lige love for, at adrenalinet ville pumpe, hvis en sådan lækkerbisken lige pludselig fouragerede foran mig!

Silas


Mikael Funch skriver lørdag 11. november 2006 kl. 21.39
Jo, det skulle bare have været en gulbrynet værling i stedet for.... men hvis Rolf må få sin gulgrå standfugl, må vi så ikke osse få vores korttrækkende gultrubede ;-)Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.041 sek.
til toppen