Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Snegås x Indisk Gås - (Anser caerulescens x Anser indicus) - Snow Goose x Bar-headed Goose
Titel / info: Snegås x Indisk Gås?
Lokalitet: Solbjerg Engsø, Sjælland, Danmark
Dato: 20. september 2006
Billede opsætning: Canon 20D
Fotograf: Eigil Ødegaard, Danmark
http://www.pbase.com/oedegaard/nordic_birds
Del af temaet: Hybrider
Uploadet den: 20. september 2006
Hits: Billedet har været vist 3079 gange.Kommentarer:

Tim Hesselballe Hansen skriver torsdag 21. september 2006 kl. 09.30
En ung Indisk Gås er det ikke. De ser sådan ud:
http://www.orientalbirdimages.org/birdimages.php?action=birdspecies&Bird_ID=153&Bird_Image_ID=3361&Bird_Family_ID=59&p=5

Det kunne være en delvis albino/domesticeret Grågås, men det lille gullige næb og den buede grænse mellem næbbasis og fjer tyder på, at det ikke er en ren Grågås, men en hybrid.
To muligheder kunne IndiskXGrå og SnexGrå, og jeg hælder til den første pga. næbfarve og det sorte/mørke på halsen (selvom det er lidt underligt med alt det hvide i dragten). Så du benfarven?


Knud N. Flensted skriver torsdag 21. september 2006 kl. 10.16
Det ser ud til at den er fjer- eller lemme-stækket, idet svingfjerene på venstre vinge tilsyneladende mangler. Så en eller anden tamfugl er det i al fald.

Tertialernes delvis seglformede udseende kunne tyde på en hybrid, hvor Snegås er indblandet. Ryg- og vingefjer kunne tyde på at Grågås måske også har en finger med i spillet.
Med det den form næb og næbbasis har er det næppe en "ren" tamform af Grågås.
På den anden side er der helt klart noget ved hoved- og næbprofilen der minder om Indisk Gås.Eigil Ødegaard skriver torsdag 21. september 2006 kl. 14.59
Tak for kommentarer.
Jer har ikke noget kvalitativt belæg for Indisk Gaas blot syntes jeg at næb/hovedform og halstegninger kom tæt på netop denne fugl. Grågås ligner den måske mindst i den ende. Benfarven sås kun sporadisk som liggende tæt på grågås måske en anelse mere orange (eftermiddagslys). Hvorvidt den mangler svingfjer bemærkede jeg ikke, men den flyver ganske udmærket og holder sammen med en flok på +1000 grågæs, hvor den skiller sig markant ud med det udseende. En sjov blanding er det ihverfald. I samme flok var der forøvrigt en meget lys (leucistisk?) grågås.
mvh Eigil Ødegaard


Knud N. Flensted skriver torsdag 21. september 2006 kl. 20.52
Hvis den flyver normalt, og du ikke har bemærket noget specielt ved den ene vinge, så er den nok ikke stækket alligevel. Jeg syntes blot det så ud som om noget af venstre vinge manglede. Så er det nok vingen (og ikke halen som jeg troede) man kan se med hvidlige/lyse fjer. Den mørke for- og baghals med en lys langsgående stribe imellem tyder også kraftigt på noget med Indisk Gås.

Måske er det snarere en Grågås X Indisk Gås eller blot en ung misfarvet Indisk Gås. Bræmmerne på dækfjerene fortæller, at det vist er en juvenil, men altså ikke en helt almindelig juvenil.


Klaus Malling Olsen skriver fredag 20. oktober 2006 kl. 18.02
Noget Indisk gås er der nok i denne fugl: det orange næb og befjeringen, der går i en viknel ud mod næbroden passer ikke med Grå- eller Snegås, men med Indisk Gås - i lighed med den mørke stribe i nakken og forhalsens tegning (der dog har forstyrrende uldne indslag).

Det er i øvrigt forbavsende, hvor mange hvidhovede/halsede hybridgæs man ser i forhold til det ret lille antal Snegæs og Indiske Gæs. Måske er hybrider særligt disponerede for hvidfarvning, hvilket jo kendes fra den ret hyppige hybrid mellem Grågås og Canadagås, hvor mange har hvid rand omkring næbbet og bred hvid øjenringsagtig tegning, der ikke ses hos de to implicerede arter.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.084 sek.
til toppen