Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Lys Stenspurv - (Carpospiza brachydactyla) - Pale Rockfinch
Fugleart (IOC): Lys Stenspurv (Carpospiza brachydactyla) Pale Rockfinch - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: forfulgt af sin skygge....
Lokalitet: Birezik, Tyrkiet
Dato: 25. maj 2006
Billede opsætning: Canon EOS20D, 300 mm. tele og 1.4 x converter
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 14. juni 2006
Hits: Billedet har været vist 2878 gange.Kommentarer:

Troels M. Krogh skriver tirsdag 20. juni 2006 kl. 11.41
På dette billede kan man tydeligt se hvorfor navneudvalget, en overgang, overvejede at kalde denne fugl for: Kænguruspurv...


Henning Pedersen skriver tirsdag 20. juni 2006 kl. 15.44
Kære Klaus

Det skulle være 'forbudt' at tage den slags fabelagtige billeder du leverer. Jeg nød også Ørnevåge samt ikke mindst Lille Tårnfalk med (græshoppe?) i næbbet.

Og tricket er??

mvh.
HP


Klaus Malling Olsen skriver tirsdag 20. juni 2006 kl. 16.34
Der er såmænd ikke så meget hokuspokus andet end at trykke løs når lejligheden byder sig (med digitale fotos kan det hele jo slettes igen).
CanonEOS20D med en let tele som 300 mm. er både handy og fremragende til autofocus. Dog kræver det mod en "nær" baggrund ret mange forsøg for at lykkes.
I billedbehandlingen gør jeg ikke så meget mere end at foretage en lettere beskæring og herefter "samle" lidt samt skærpe en anelse om nødvendigt.

Det hjælper også på resultatet at opsøge steder, hvor fuglene er rimeligt tillidtfulde og lyset godt. Her har jeg været rimeligt priviligeret i første del af 2006.


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 21. juni 2006 kl. 23.22
Nu vi er ved Lys Stenspurv: under den vel overståede Tyrkietsrejse i maj 2006 diskuterede Erling Krabbe og jeg, hvilken art der var WP´s kedeligste. Vi blev ret enige om Lys Stenspurv, der ikke alene er uanseelig, men også har den mest simple sang man kan tænke sig: en insektagtig summen på ca. 1 sekund. Altså en kombination af ydmygt udseende og sang (noget der ikke altid hænger sammen - tænk bare på Buskrørsanger). Til og med er arten henvist til de mest karske og ugæstfrie bjergegne, hvortil den næsten lister ind ad bagdøren sent på foråret, som en undskyldning for sig selv.

Alle fugle er fede, men nogle er federe og smukkere end andre.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.037 sek.
til toppen