Beskrivelse: Så i alt 8 Gåsegribbe i og over kløften. Legede turguide, da teleskopet var stillet op for at observere siddende gribbe. Lang kø af polakker, hollændere, tyskere og franskmænd.
Pakkede sammen efter 1,5 time, da jeg var ved at blive ret solskoldet.
Beskrivelse: Set på marken mellem Gl. landevej og jernbanen tæt ved hvor Gl. Landevej krydser jernbanen og støder til Frederikshavnsvej. (overskæring lukket for biler)
Hej Poul
Det er ikke for at ødelægge det gode humør og forårstemningen, men i mine øjne er der her tale om et klassisk eksemplar af Engpiber, det gule undernæb og de brede diffuse flankestriber sidder på en engpiber.
Skovpiber ville have rosatonet undernæb og især flankestriberne ville være smallere og meget mere distinkte i direkte sammenligning med bryststriberne.
Vh
RBC
Hej Rune
Jeg har kikket i fugle i felten igen, og studeret billederne på netfugl endnu en gang. Jeg mener stadig, det er en skovpiber. Jeg bygger min bestemmelse på det forholdsvis kraftige næb, tydelig øjenbrynsstribe og en rimelig tydelig øreplet, der giver et karakterfuldt ansigt.
Hvad flankestriberne angår passer de ikke helt med ”Fugle i felten”, men de underste er dog tydeligt smallere end bryststriberne.
Enig med Rune i at flankestriberne er for kraftige til Skovpiber, selvom de bliver lidt smallere bagtil. Skovpiber ville have haft smallere striber helt fra forflankerne, tydeligt smallere end brystets striber.
Næbbet ser ret kraftig ud for Engpiber, men det er som om fuglen lægger issefjerene lidt ned, hvorved næbbet kommet til at virke lidt større end man oftest ser det.
Ryggens striber er kraftige, og forstærkes af at der ses antydning af hvidtonede "skinner" midt på ryggen. Dette er almindeligt hos Engpiber, men ses betydeligt sjældnere hos Skovpiber. Desuden opfatter jeg fuglen som temmeligt bruntonet, hvilket passer på Engpiber.
Jeg ser ikke rigtigt en reel øreplet, som det ofte ses hos Skovpiber (og især Taigapiber). Skovpiberens øreplet sidder på øredækfjerenes bageste del, hvor pletten hos denne fugl sidder for langt tilbage.
Selve kindens midterste del virker ret lys, i kontrast til ret bred mørkt felt nederst på kinden. De fleste skovpibere har smallere mrøkt felt end denne.
Nu høres stemmen jo ikke her, men den er oftest det bedste kendetegn. Sammenlagt tror jeg dog på Engpiber på denne fugl, grundet de ovenfor nævnte karakterer.
Beskrivelse: Skovskade.
I venten på Nøddekrigen i det nord – vestlige skovhjørne af Dragør golfbane (der hvor den tværgående sti på golfbanen rammer skovhjørnet, Krak 178 G6) var flere andre fugle i gang med at samle forråd til vinteren. Stor flagspætte og skovskader fløj ivrigt omkring med forskellige nødder i næbbet.
Uploadet 2008-10-05
Publiceret
2008-10-05Garrulus glandariusEurasian Jay
2096
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Nøddekrige.
Nøddekrigen kunne ses 3 – 4 gange i timen i det nord – vestlige skovhjørne af Dragør golfbane (der hvor den tværgående sti på golfbanen rammer skovhjørnet, Krak 178 G6). Som oftest kom de flyvende lige hen over hoved på os, når vi stod ved skovbrynet mellem de to sidste sandbunkere før greenen. OBS bliv helt ude ved de hvide pæle, der markere golfbanen. Der er ingen grund til at generer golfspillerne. I de 2 gange 2 timer jeg var der, landede Nøddekrigene ikke en eneste gang i de nøddebuske, der står over for sandbunkerne. Der er et par billeder mere af Nøddekrigerne på min hjemmeside loogpo.dk
Beskrivelse: Verdens ende, Skagen 30-04-08
Jeg sidder på min rygsækstol med øjet klinet til søgeren i kameraet. Havørnen nærmere sig langsomt fra vest helt ude langs kysten. Kommer den ikke snart lidt nærmere, og hvis den så ville være sød, at tage et lille højredrej ind mod klitten hvor vi sidder, så kan det ikke blive meget bedre. ?????
Efter flere minutters venten er den nu kommet noget tættere på, men ikke helt nok til, at der vil blive nogle ordentlige billeder.
Pludselig er der en svag skraben på min højre skulder, som når man kradser ganske let på en træbordplade efterfulgt af lyden af flaksende vinger. (Der var faktisk også lidt laksen før den skrabende lyd)
Så kom brølet og jeg fik et mindre chok. Jeg havde flyttet øjet fra søgeren for at prøve at finde ud af, hvad det var, der havde frembragt lyden ved mit højre øre.
Jeg nåede lige at se skyggen af en fugl, der landede 20 meter foran mig.
Flere af dem der stod bad mig begyndte at råbe højt. Jeg kunne tydeligt høre Anders W Nielsen råbe ALPEJERNSPURV. Jeg kunne ikke se fuglen mere. Den var landet i sandsporet mellem marehalmen på toppen af klitten
Så kom spørgsmålet. Så du den IKKE ??? den landede på din højre skulder.
Nej det så jeg ikke, jeg mærkede det.
Havørnen.??? Jeg aner ikke hvor den blev af.
Mit første billede af Alpejernspurven er taget 11:32:09 og det sidste 11:52:32
Den opholdte sig vel i alt i 25 minutter på klitten inden den fløj væk i en stor bue mod sydvest.
Beskrivelse: Billedet er taget lørdag den 2.feb. 2008 kl 1030 på lavastranden i Playa de las Americas vest for Los Cristianos, Tenerife.
Jeg havde set den flere gange tidligere i de foregående to uger, og havde lidt svært ved at bestemme den. Jeg mente først, det var en Purpurhejre, men den var ikke meget større end en Silkehejre, så der var noget, der ikke rigtigt stemte. Ved et besøg på en internetcafe kikkede jeg lige ind på netfugl, og fandt denne add. http://www.rarebirdspain.net/arbsr712.htm. Lidt nede på siden var der et billede af en fugl, der mistænkeligt mindede om den, jeg have set på stranden i løbet af ugen. Det var nu lørdag, og vi skulle rejse hjem om søndagen, så jeg fik lidt travlt, men det lykkedes at få et brugbart billede.
Poul
Obs: Den er der formentlig endnu her den 5. feb. 2008.
Dear friends at Tenerife.
Tommy Frandsen has asked me to give a more precise description of the place where I saw the bird.
Go to Par Que Santiago IV. ( Hotel and shopping center) Here is a point, a tongue of land. Look 500 m east and west for this point.
Looking forward to hearing from you
Best regards.
Poul
Svenske Johannes skriver i mail og på sin hjemmeside:
Johannes Tallroth Photography 11-Feb-2008 13:21
Find the heron:
Start at the harbour in Los Cristianos and walk against Playa des Amerikas (Past a area of construction) When you reach the beach on the NW side of the harbour You should see a sandy beach that ends whit´some kinde of stone jetty. Go past this jetty. Keep follwing the beach to the next jetty. On the NV side of this jetty is an area whith a rocky "beach". About 200 m NV from the jetty I saw the heron today at noon. Its very easy to watch once you fund it, and all photographers will more than happy...
Good luck.
Johannes
(Jetty = Mole) / Paul
Hvad er hvad? Den eneste, der kan kandidere til Bjergpiber i min verden, er fuglen oppe i højre hjørne, men denne ses så dårligt, at man jeg ikke kan afgøre noget med sikkerhed.
Er der nogen, der er klogere på billedet end mig?
Mvh Rune
Jeg vil også, som Rune, mene at kun fuglen oppe i højre hjørne kan være Bjergpiber. De øvrige har smudsiggrumset bundfarve på brystet, hvorimod den nævnte er mere renere hvid med mere distinkte (og ikke udflydende) mørke striber. Kan også fornemme to lyse vingebånd og kraftig øjenbrynsstribe.
vh/Peter
Dvs, at ingen af de to forstørrede fugle er Bjergpibere, men Skærpibere.
Jeg troede, billedet var ment som en pædagoisk sammenligning af de to arter ved siden af hinanden samt, at det var meningen, at de to forstørrede billeder viste hver sin art.
Generelt er det altid en god idé med lidt billedinfo på de billeder, hvor der kan være lidt tvivl om arternes placering i billedet.
Mvh Rune
Monstro Poul Thrane har lidt flere billeder af fuglene?
Jeg er også lidt skeptisk mht sk Bjergpiber på billedet. Ikke at jeg på baggrund af billederne vil afvise, men det ligner unægtelig noget som snildt kunne være to Skærpibere. Omvendt tror jeg nok der er bestemt mange "Bjergpibere" identiske med fuglen på billedet.
Og på nettet har jeg set bl.a billeder fra håndholdte Bjergpibere fra Ottenby, øland som heller ikke umiddelbart ligner Bjergpiber (men som korrekt er bestemt som sådan)
Jeg var iøvrigt kortvarigt på Reersø Havn igår fredag, nysgerrig efter at se fuglene. Der var blot en enkelt forblæst Skærpiber der fouragerede bag Musholm Lax-bygningen.
Om muligt flere billeder - det kunne være spændende.
Venlig hilsen
Michael
Hej Rune,Anni og Peter samt Michael
Tak for kommentarene.
Årsagen til den noget "rødlige" fugl øverst til højre (det indsatte billede),der skal gå for at være en bjergpiber, kan meget vel være det
rødlige lys pågrund af den lavhængende sol. På havnen så den meget lysere ud.
Fuglen øverst til højre på baggrundsbilledet er bjergpiberen, som Rune så rigtigt siger. De øvrige fugle på baggrundsbilledet er skærpibere.
Jeg har gennemgået mine billeder fra Reersø Havn og lavet et nyt billede som foreslået af Michael. Jeg viser det lige til min gode ven Anders, inden jeg lægger det op.
mvh
Poul
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: På opfordring fra Michael prøver jeg en gang til. Denne gang med lidt forklaring.
Bagrundsbilledet viser øverst til højre en bjergpiber og for neden i hver side en skærpiber.
Øverst til højre en indsat tre billeder af bjergpiberen. Disse viser tydeligt den hvide uplettede bug,
de hvide vingebånd samt en øjenbrynsstribe, der er bredest bag øjet. Det gule næb og den hvide
haleside, er knapt så tydelig.
Jeg havde desværre ikke et billede af fuglen lige for fra, der kunne vise de tydeligt markerede pletter
på brystet.
Fuglen var i felten meget lysere og mere lys brunlig end skærpiberen.
Nederst til venstre er indsat tre billeder af skærpiber. Disse viser en gullig bug og bryst med udtværede
pletter, de utydelige gullige vingebånd, en svag øjenbrynsstribe samt en tydelig øjenring.
Fuglene virkede i felten meget mørkere og mere grønbrune end bjergpiberen.
Alle billeder er taget mellem 14 og 14:30 den 30.12.07 i lyset fra en lavthængende sol gemt bag lave skyer,
så dette var de bedste billeder, jeg fik med hjem.
Den anvendte teknik med de fugle, der skal sammenlignes på samme "billede", burde kunne inspirere andre til at bruge samme fremgangsmåde.
Måske ikke den største nydelse ud fra et fotografisk synspunkt, men dette vindes rigeligt igen på pædagogikken – især, når der som her, er en god forklarende tekst.
Mvh
Lasse
Fantastisk forklaring og illustration. Jeg har ikke før været særlig skrap til piberne, men nu er der gået et lys op for mig mht. de to arter. Tak for det.
MVH
Kåre.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.