Jeg tror at fuglen er undsluppen fra fangenskab.
Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener at fuglen på billedet er en af niltave fluesnapperne.
Mvh.
Jesper Brinkmann
Jeg er enig med dig Jesper. Der kunne meget vel være tale om Rufous-vented Niltava (Niltava sumatrana) fra Malaysia og Sumatra, som er den mindste art fra denne slægt (15 cm.). Jeg har dog ingen anelse om disse fluesnappere kan holdes i bur?
Jeg tror helt klart på Blåmejse!
På det andet billede i galleriet anes desuden Blåmejse-typisk blågrå vinge og hvidt vingebånd.
Niltavaer går da vist heller ikke på mejsekugler!!
Kys fra SeK
Enig! Ligner mest en fugl af blåmejse-typen.
De Niltava sp. jeg har obset i Syd- og Sydøstasien har udpræget fluesnapper-adfærd. Se også
http://images.google.dk/images?hl=da&lr=&ie=UTF-8&q=niltava&btnG=S%C3%B8g
Lige til orientering er det mig, der har taget billedet, som i original egentlig er skarpt og fint belyst i forhold til det ulovlige, hjælpeløse, latterlige piratscan, som ses ovenfor.
At Jørgen Hugo Rasmussen skulle være fotografen bag billedet vil jeg tro han får svært ved at bevise, mens det modsatte er nemt. En sag som denne med ulovligt brug af billede til offentligt hjemmesidebrug koster maaange penge!
Ses der bort fra den galle jeg har i munden over at mit billede er blevet brugt uden min forudgående orientering, så har jeg nogle kommentarere til fuglen, der iøvrigt var utrolig smuk på sin egen måde.
Forsøg på indfangning mislykkedes, hvorfor fotografering blev prioriteret. Det er en Blåmejse hvad angår størrelse og proportioner, adfærd og kald, mens fejlpigmenteringen i dragten i langt overvejende grad kun synes at vedrøre naturligt hvide dragtområder, mens øvrige farver virkede naturligt pigmenteret. Det er ikke til at afgøre ud fra det latterligt uskarpe billede ovenfor, men fremgår ganske klart på originalen.
Blåmejsen fouragerede typisk sammen med andre Blåmejser, og fremstod normal i flokkens sociale struktur, der var ikke synlig undertrykkelse.
Fortsat god dag
Venligst Kent Olsen
rkede ikke til at ligge under
Billederne af Læsø-mejsen blev sendt ind til til DOF som en af de mange daglige henvendelser til foreningen. Indsenderen ønskede hjælp til at bestemme fuglen som nogle af hans venners familie havde haft i haven. Det var min vurdering, at det var en fejlpigmenteret blåmejse, og da jeg fandt, at det ville have interesse for mange af Netfugls læsere foreslog jeg, at vi lagde billederne ud her. Samtidigt så jeg muligheden for at bevare billederne her til brug for en eller anden anvendelse ud i fremtiden som fx en diskussion af fejlpigmenterede fugle.
Ejerne af haven, hvor fuglen holdt til gav grønt lys til, at vi lagde billederne og historien ud på Netfugl. Ejerne har øjensynligt affotograferet originalen som Kent Olsen åbenbart har taget.
Jeg er da ked af at læse, at Kent er fornærmet over at billedet er lagt ud - oven i købet i en affotograferet version. Det kan sådan set godt forstå - det er beklageligt. Forklaringen er nok, at de to fotos har været videresendt mange gange, og at ingen har spekuleret særligt over, hvem der havde taget fotos og hvorfor de var så uskarpe. Sikkert er dog, at ingen har forsøgt at tilrane sig dit foto Kent. Jeg er ked af hele balladen og troede faktisk, at alt var klaret ved at få grønt lys fra ejeren af haven til at lægge billederne ud.
Kunne du mon ikke lokkes til at lægge originalen ud, så vi alle kunne se originalfotoet - det ville jeg ihvertfald personligt synes var interessant.
med venlig hilsen
Henning Heldbjerg
Biolog
Dansk Ornitologisk Forening
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
OK - på dette billede kan man godt se, at der er tale om en mejse. Det var da en utrolig avanceret melanisme - og med en heftig effekt. Det havde nok heller ikke være muligt for en insektæder at overleve over en måned i vintertiden!
Må indrømme et jeg sjældent har set noget lignende! Hele fuglens form er dog typisk Blåmejse.
For nogle år siden blev der publiceret en tegning - vistnok i "Fugle" - af en Musvit, der vækker mindelser til denne fugl. Sådanne mystiske varianter er ét af argumenterne for at bevare et SU.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.