Belysningen i baggrunden er fuldmånen. Billedet er taget i næsten mørke, hvor Drongoen sad fremme på en tråd. Sådan noget giver nogle spændende silhuetter, der er en herlig afveksling til den mere "dokumenterende" fotografering af f.eks. kendetegn.
Troels Ortvad har i en koncis og god artikel for nyligt beskrevet kendetegnene mellem Lille og Tajgafluesnapper i "Fugle i Felten". På denne fugl ser man, hvor bredt sort felt på overhaledækfjerene, arten viser. Faktisk giver det et indtryk af, at halens hvide indersider er helt isoleret fra resten af den (koldt9 grune overside. Det sorte felt på overhaledækfjerene virker typisk bredere end det afsluttende halebånd. Bemærk også det helt sorte næb og det gråbrune helhedsindtryk. Det i forhold til Lille fluesnapper afvigende kald 8kortere og tørrere) er godt fanget af Troels i den nævnte artikel, der anbefales at studere sammen med Netfugls billedarkiv af denne art og Lille Fluesnapper.
På den nys fuldendte rejse gennem gujarat og Rhajastan-området sås arten kun et par steder, begge gange i skov. Lille fluesnapper var talrigere; forholdet var nok 1 Tajga på 7-8 Små.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Kære joakim
Håber du kan kvittere med noget giftigt - jeg synes det er et smukt billede, som jeg regner med pige-kiggerne kan anvende som skærmbillede på tøsewebben.
Billedet er taget 13.2 på din 28-års fødselsdag, hvorved du har overlevet både Jimi Henrik, Kurt Cobain og Eik Skaløe. Tak for herligt rejseselskab til dig og Christina!
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.