Nærbilleder af Huldue er sjældne,
ikke for nemme, her sågar på vingerne.
Næb i gult og højrødt + hvid vokshud*,
Sort øje (vs. ad. Ringdue) og flot
skin i halspletten mod det rosa.
*) Den afføder mit spørgsmål om, hvilke
andre WP arter, ud over due- & rovfugle,
der har en synlig (nøgen) vokshud ??
Tak, JENS for et Fornemt... shot !
VH ............. C.
Tak for dine kommentarer Carsten – og du har ret – Hulduer er svære få gode billeder af; de er ganske sky. Men lige som Ringduer bliver de tørstige, forlader bøgeskoven for at finde drikkevand. Især i en tør eftersommer, men også på andre årstider, kan man om eftermiddagen opleve et regulært ”vandingstræk”, hvor duerne opsøger ferskvand – og fotomulighederne måske opstår.
Jens
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Sølvmåger med ekstraordinært lange næb er ikke ukendte. Her er tale om misvækst, da målene og formen på overnæbbet falder helt udenfor normalvariationen.
Hej
Kender nogen åragen til den relativt hyppige udbredelse af misvækst netop hos måger, og måske specielt Sølvmåger ?
Jeg tænker bare, at de måske kunne have sammenhæng til fødevalg. Sølvmågerne er jo udprægede opportunister, og stort set altædende. Og da de ofte fouragerer på lossepladser, kan det vel tænkes, at de derved udsættes for en større miljøgift belastning end andre arter. Og, at nogle af disse miljøgifte kan forårsage misvækst af næb.. ?
Bh
9s
Hej Nis
En anden mulig forklaring er, at Sølvmåger i kraft af deres opportunisme bedre kan overleve med diverse misvækster i næbbet, og de dermed lever længe nok til derkommer en fotograf forbi, hvor mere specialiserede fugle med misvækster på næbbet dør af sult eller relaterede sygdomme inden de blivver registreret af mennesker.
mvh Nis
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Tak Helge! Blæst og køligt vejr får sejlerne ned fra himlen, og så er et sted med vand, modvind og medlys et godt udgangspunkt for et par heftige timer.
Et sjældendt close up, der viser fuglens dragt i flotte detaljer - godt taget Jens !
Og - det jeg ser, er jo en sejler, med tydelig skællet krop, og en klart bruntonet grundfarve. Mørk maske omkring øjet ser jeg også, omend den ikke er blandt de tydeligste.
Og, som jeg husker at være belært, er det jo blandet andet disse karakterer jeg skal bruge for, at skelne Gråsejler fra Mursejler. Assosiationen fisk er, så vidt jeg huser, også tidligere, med anerkendelse, brugt for Gråsejler ?
Så kunne nogle venligst hjælpe mig med at udviske min forvirring over skælling og grundfarve hos hhv Murs- og Gråsejler
- på baggrund af dette smukke foto..
Bedste hilsener
9s
Hej Nis. Når jeg ser billederne af mursejlere igennem, er de fleste fugle mørke, men en pæn andel er brune med skælmønster som på det viste foto. Yderligere har belysningen indflydelse på farveopfattelsen: i solskin er kontrasterne hårde og mursejlerne bliver næsten sorte på billederne; går en sky for solen kommer de brune toner og skælmønstret frem på en del fugle.
mvh Jens
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.