Nu ved jeg ikke, om det er forklaret på én af de mange tråde på diverse fora, men det interesserer mig, hvordan de 4 hvide fjer kan forklares?
vh Kurt, som venter på, at den omtalte trane kommer til Nordjylland
Er der nogle der har en kommentar om Tranens dragt..?
Kunne der være tale om en 2k fugl, da den mangler nogle fjer inde på de inderst armsvingfjer..?? Undre mig lidt over dragt, men har ik kendskab til dennes tranes fældning.. Eller måske en 3k, det er jo store fugle som mange gange er flere år om at komme i adult dragt..
Håber nogle har svar..
Vh Michael
Dette har ikke noget med tranen at gøre, men jeg håber alligevel at kunne få hjælp på denne måde: Da vi tog afsted fra Kobbelgårdsvej tirsdag aften kl. 21.30 hvor der stadig stod en flok og håbede at prærietranen kom til overnatning i Busemarke brillierede jeg en mega-dyptur med at efterlade mit teleskop i vejkanten blandt de tilbageblevne! Det er et leicaskop i grønt stofetui og på et sort manfrottostativ. Hvis der skulle være et behjertet og hjælpsom person som tog det med sig til sidst ville jeg være dybt taknemmelig for et praj på sms eller telefonkald på 28221512 eller mail: ekr@nst.dk. Med venlig hilsen Erling Krabbe
De fjer der er hvide - eller stærkt blegede, er vel dem som fældes sidst fra en ungfugledragt, og dermed kan farven vel tilstrives slid og blegning af de sidste rester af fuglens først dragt armsvingfjer ?
Bh
9s
Ja de sorte fjer er ellers kendt for at være hårdføre. Måske findes der bedre fotos end det IBJ har linket til? Så vidt jeg kan se er billedet overbelyst og farverne brænder ud i visse områder af billedet… Hvis det var det første der poppede op?
MVH en novice i prærietrane
Enig med Thomas mht. det billede IBJ har linket til.
De lyse store armdækkere er IMO overbelyste/udbrændte i farverne, og billedet kan derfor ikke bruges til at bevise at normale Prærietraner kan have adskillige distinkt hvide fjer blot som resultat af et helt normalt fældningsmønster.
For mig ser det snarere ud til at disse hvide armsvingfjer (og vel også de tilsyneladende ligeså hvide indre hånddækkere), er leucististiske indslag i dragten).
Mvh.
Peter
Vedrørende de hvide svingfjer bør unaturlig afblegning, bevist udført f.eks. i eller under fangenskab, vel også overvejes. Metoden med afblegning er f.eks. anvendt ved projekter med Lammegrib med henblik på individuel genkendelse.
Hej Palle
Jeg har tænkt de samme tanker som dig, men det giver nu ikke rigtig mening.
Der er (formoder jeg da) ingen genudsætningsprojekter for arten i Europa og der synes ikke at være grund til at blege svingfjer på en fangenskabsfugl. Alt i alt tænker jeg derfor, at det er langt mest sandsynligt, at det er en "naturlig" afvigelse - fremfor en menneskeskabt. Jeg har i hvert fald endnu ikke kunnet forestille mig et scenarie, hvor det ville give nogen mening at blege en fangenskabsfugls svingfjer.
Mvh Sebastian
Jeg er enig med dig, Sebastian.
Dertil vil jeg supplere, at hvis det var udsatte fugle, så burde de også være ringmærket.
En bleget fjer lever jo ikke for evigt og når den er fældet, så er det umuligt at følge fuglen. Men er fuglen ringmærket og ringene til at aflæse, så kan den jo i teorien følges for altid.
I et traneprojekt vil det være oplagt også at mærke fuglene, men derfor behøver det jo ikke at være tilfældet.
Mvh
Morten
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.