Beskrivelse: Bemærk, at en af fuglene har mindre end normalt gult på næbbet. For en del år siden huserede en næsten sortnæbbet Pibesvanei det vestlige Jylland, og formentligt samme fugl er nævnt som Tundrasvane (C. columbianus) i bogen "Zeldzame vogels van Nederland" på s. 39.
Form og størrelse er på denne fugl identisk med de omkringstående Pibsavener, hvilket nok gør den til netop en Pibesvane med minimalt gult på næbbet. Ægte nordamerikanske Tundrasvaner har nemlig længere næb og længere hals end de fugle, der ses herhjemme. Dette var én af mange interessante observationer angående ænder, gæs og svaner, Hans Larsson og jeg gjorde i Californien i februar 2000 på en rejse, hvis focus dog lå på måger...
Da jeg uploadede billedet var titlen/info: med Sangsvaner. Nu ser jeg at "nogen" har været inde og ændret til "sammen med mindst 3 Sangsvaner", hvilket jo er korrekt nok. Jeg har dig flere gange være tude for at info er blevet ændret, således ved racenavn på Fyrremejse fra Fiilsø, og ved en fejlfarvet Digesvale, hvor infofeltet pludseligt meldte "brun".
Det er fint at denne/disse "nogen" skriver mere korrekte tekster i info-felten, men burde man ikke kontakte fotografen før man foretog ændringen. Det kunne jo være, at fotografen havde yderligere informationer, der kunne være til nytte.
Kære Klaus
Som du sikkert har gættet, så er ændringen af den farvemuterede digesvale fra 'fejlfarvet' til 'brown' (og måske også tilføjelsen af underartsnavnet på Fyrremejsen) utvivlsomt mig, da jeg har været igennem alle de fotos der er lagt ind under temaet - farvemutationer (i øvrigt sammen med farvemutationseksperten fra Nederlandene).
Hvis der er tale om 'sikre' præciseringer, så er de simpelthen bare rettet på forventet og venlig efterbevillig. Ellers ville det ikke være overkommeligt at gennemføre på frivillig basis. Det drejede sig om rigtig mange fotos alene i temaet 'farvemutationer'.
Jeg kunne sikkert også finde på at rette den sjove stavefejl i din 'info' ovenfor: 'Pibsavener', men den er alligevel lidt sjov, så den har jeg ikke rettet
- endnu :-).
Jeg forstår, at det er en hårfin grænse, men jeg håber at du og andre netfugl-brugere har forståelse for at visse småting må kunne rettes uden, at spørge om lov. Ellers bliver det helt uoverkommeligt at skulle spørge fotografen om selv de mindste detaljer, hvilket jeg betragter sådanne tilføjelser som. Hvis jeg (eller andre redaktører) derimod ændrer artsnavnet, en sikker aldersangivelse, kønsangivelse eller tilsvanrende, ¨så er det kotume at underrettet/spørge fotografen.
I håb om venlig forståelse.
Hilsen fra den tilforordnede, frivillige
'billedinfotekstredaktør' på netfugl
Knud
PS: Bortset fra det, så synes jeg det er svært at se hvilken af pibesvanerne, det er, du mener har mindre gult på næbbet.
Kære Knud
Fra starten af har jeg faktisk sat stor pris på disse informationer, der kun kan gøre info-feltet endnu mere oplysende. Jeg har hele tiden haft en mistanke om, at du stod bag, og du skal være velkommen til at korrekse ved andre fotos også. En gang imellem lægges et foto spontant på inden man får checket alle race-og mutantspørgsmål, der jo kan tilføjes som kommentar sidenhen.
Men blot en kommentar så "trolden kunne komme ud af skabet":)
PS! Den fugl med mindst gult på næbbet er den der ca. er midt i billedet. Set forfra var høj andel af sort tydeligere end på billedet, men nok til at man reagerede.
Hej Klaus
Jeg tror, at den Pibesvane, der havde mindst gult på næbbet, og som jeg reagerede på, er den, der står med nakken til lige til højre for midten af billedet. Og så er det jo svært at se næbtegningen. Jeg bemærkede også den fugl, hvor du har fået næbbet med på billedet, og det passer med, at den stod til venstre for den med mindst gult. Men selv den med mindst gult på næbbet havde, da jeg fik set den godt fra siden, for meget gult til en Tundrasvane og som du påpegede var næb og hals heller ikke længere end på Pibesvanerne.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Her kan næbbets form og farve fint samenlignes med Sangsvanens. Læg mærke til den okker farve på Sangsvanen - det ses ret tit hos just Sangsvane, men i langt mindre grad hos Pibesvane.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.