Beskrivelse: This bird with very unusual plumage was identified with the help of Klaus Malling Olsen's expertise, as a female Western Marsh Harrier, probably 2cy.
Tak for kaffe!!
Fantastisk flot billede af en udsøgt rovfugleart. Det eneste man måske kunne ærgre sig over fra et æstetisk synspunkt er , at det ikke er en gammel fugl , men det kan man jo næppe laste fotografen.
Godt gået , Søren!!
Mvh.
Jon
jeg synes netop det at det er en ungfugl, gør det langt mere interessant. det er sku da de unge rovfugle der gør interessant at studere rovfugle. nu er Elanus ikke så skide svær at kende.......men kan i se pointen
....jo jo , men nu skrev jeg altså "fra et æstetisk synspunkt". Æstetik har naturligvis noget med personlig smag at gøre , men mon ikke de fleste synes , at en gammel blå glente er smukkere end en immature fugl?
Mvh.
Jon
Som jeg ser det har i begge ret. En AD er ofte let at artsbestemme og æstetisk smuk, hvor en yngre fugl giver os spændende feltornitologiske udfordringer med arts- og aldersbestemmelse.
Men en 1K fugl kan da også være en æstetisk åbenbaring, blot skrevet i flæng: Kongeørn, Stor Skrigeørn eller Gråmåge.
Helt enig Troels...Personlig syntes jeg at juvenil Blå Glente næsten er endnu smukkere end adult, og særligt set så tæt på som her, hvor ungfuglens orange øje og subtile hvide/gråbrune toner ses så fint. Stort tak til Søren for dette billede!
Peter
Hm. fugleholsen skulle være fuglehilsen, naturligvis.
Men sandt er det, at jeg glæder mig til en lille uges ophold i Bharatpur til næste år, så jeg håber at området får lidt vand i efteråret.
Glad hilsen Søs
...Præcis , Troels! Der var ikke nødvendigvis nogen konflikt mellem vores meninger her. Iøvrigt er jeg enig med dig i at ungfugle sagtens kan være flottere end de gamle , men lige i dette tilfælde synes jeg nu , at den gamle er smukkest!
Mvh.
Jon
Beskrivelse: Vi fandt denne gøg nær templet i KNP, og den var ca. 10% mindre end alm. Gøg.
Der er under alle omstændigheder tale om en raritet for Keoladeo, da jeg umiddelbart kun kan finde vor egen Gøg på parkens artsliste, som rummer mere end 400 arter.
Hjælp ønskes!!
Skr
hej søren...er ikke så stiv i Indiens pip,men i Thailand har jeg aldrig set p.cuckoo med så mørkt ansigt i forhold til bryst...kunne også godt minde om en juv. mørk face af grey bellied cuckoo-passerinus...men er langt fra sikker..lidt mere overhale kun ha´ været rigtigt fedt!!!
Hej Søren
Nu er din kommentar jo naturligvis flertydig, men jeg mindes selv at have set en gøgeart netop ved templet i Keoladeo som hed noget med Hawk-cuckoo. Det er over ti år sidenog jeg kan ikke huske andet end en gøgeagtig fugl i et skyggefuldt indisk miljø. Måske er checklisten bare ulden?
Hej C.C.
Det har du ganske ret i. Jeg havde glemt Common Hawk cuckoo, som lokalt går under navnet "brain-fewer bird. Den har fået dette besynderlige navn pga. dens underlige "sang" - en rigtig spøjs fugl.. Jeg kan evt. oploade et billede af den.
Men der er ikke tale om Common Hawk cuckoo her.
SKr
Hej Søren
Jeg har i Thailand og Malaysia set Plaintive cukoo og rusty-breasted cuckoo juv. som ligner hinanden meget, begge er efter min hukommelse meget lysere på bryst og bug end kukkeren på dit billed, men jeg har ikke noget bud på din fugl...
Mvh..René
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Men den er jo på størrelse med Fiske- og de andre Sølvhejrer. Det passer ikke på Silkehejre, dén er markant mindre.
At næbfarve er sort med grønlig spids udelukker ikke Sølvhejre, netop dette er kendetegn for yngledragt.
Bh
9s
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej Tommy,
Tak for din venlige kommentar.
Tarsen på Steppeørn er dækket med små fine fjer helt ned til tæerne/tåroden med en skarp grænse.
Endnu tydeligere kan det ses :
http://www.netfugl.dk/pictures/birds/udland_birds/India_Bharatpur_SteppeEagle_20040215_OK_01.jpg
Sjællandsfuglen 2005, dokumenteret med Helge Sørensens glimrende billeder, adskiller sig vel ikke fra normen,hvad tarse angår.
God efterjul og godt nytår
Ole.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.