Fedest!
I øvrigt var der godt fart på denne skønne havfugl søndag - 20+ ved Hovs Hallar og næsten lige så mange ved Gilleleje.
Tipper på et par stykker i Århus bugt idag mandag?
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Islom i sommerdragt, som den kan ses under likdt "fjernere" havobs. Denne fugl virkede ikke specielt stor og tung, og kunne tages for Sortstrubet Lom, hvis man da ser bort fra det smukke sorte "sommerhoved" med den hvide halsring. Netop den hvide "tværplet" i det sorte forparti signalerer en af de store lommer. Sortstrubet Lom kan virke ret mørkhovedet under visse observationsforhold, men mangler naturligvis halsringen. På denne fugl virker fødderne ikke særligt påfaldende lange, hvorfor fuglen rent jizzmæssigt nærmer sig Sortstrubet Lom.
Beskrivelse: Flugtfots fra havobs. af Nordisk Lappedykker er ikke almindelige. Her er et fjern-felt-foto, der viser den tykke mave, de underligt pegende fødder og hovedets store kontraster. Flugten er mærkeligt flagrende og langsom - næsten besværet.
Billedet viser også den tydeligt løftede hals og hoved hvilket ifølge Sjöfågelguiden (Blomdahl et al, 2003) skulle være artstypisk.
I bogen står således følgende:
"En bra karaktär är at svarthaken förr eller senere alltid reser på hals och huvud och flyger så en kortare eller längre sträcka, som för att se efter var den är någonstans. Det hela ser rätt komiskt ut samtidigt som fötterna ibland pekar snette uppåt, som om den förberedde en buklanding. Detta beteende är ofta så påfallande att andra mindre sjöfåglar kan uteslutas rätt snart".
MSN
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Scene fra havobs: Gråstrubet Lappedykker med Alk. Gråstrubet Lappedykker er den "bedst flyvende" af lappedykkerne, hvilket i og for sig ikke siger så meget.
Bemærk gråt helhedsindtryk, der blot brydes af de to hvide felter på for- og bagvinge. Toppet Lappedykker og Nordisk Lappedykker er hvidere fortil; Toppet gør et langstrakt og hvidt indtryk, også da skulderfjerene er hvide, og forbinder for- og bagvingens hvide felter. De mindre Nordisk Lappedykker har hvid forhals imod sort kalot og mindre eller manglende hvide felter på vingeforkanten.
Beskrivelse: På ret tæt hold sås grålige indslag i ansigt og nakke samt på underkrop på flere fugle denne dag. Det er ganske almindeligt - Betegnes en sådan "single dark" eller "single pale" - måske var det meget mere belejligt blot at kande dem almindelige Mallemuk med indslag af lidt gråt i hovedet......
Iflg. Franeker og Wattels artikel i Ardea 1982 kan en sådan fugl benævnes "single pale". "Single dark" har generelt mere mørkt på hoved og underkrop, men forfatterne indrømmer at glidende overgange gør det svært at sætte exakt "single-eller-double" form på overgangsformerne.
"Double-pale" er fugle med rent hvidt hoved og underkrop. Det er den form, der yngler f.eks. I Island, på Færøerne og i Storbritannien, og altså også på Bulbjerg.
Fugle med mørkt i hoved og underkrop - hvilket varierer individuelt, er af nordligere herkomst. På Svalbard skal de mørke fugle dominere, og selv mindes jeg at ganske mange fugle set ved Varanger i maj 2002 havde indslag af mørkt - meget variabelt, og en del havde mørkt også på undervingedækfjerene.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.