Beskrivelse: Tophvepsevåge trækkende ved Eilat på en heftig formiddag 6.4 2015. Godt nok er arten årlig dernede, men alligevel et hit - og en efterhånden ikke helt uventet gæst i april, hvor hvepsevågerne dårligt er begyndt; på de sidste 5 års rovfuglerejser ult. marts-pri. april har vi set 2 tophvepsevåger og 1 hvepsevåge.
Fuglen ligner ikke en Hvepsevåge ret meget. Typisk afsløres den direkte på størrelsen - er den sammen med steppevåger er den tydeligt større med pladeformede vinger, der virker kortere og bredere end Hvepsevåges. Den har dog dennes smalle hoved og afrundede hale. Da fuglen blev opdaget kunne den til nøds tages for en mindre ørn, men alligevel så karakteristisk at den omgående blev bestemt- læg bl.a. mærke til det brede sorte halebånd og den myse midte på halen, den tydelige sorte vingebagkant og manglen på mørke knopletter.
Titel: 3k+ med Steppevåger, Dværgørn og Sort Glente
Beskrivelse: Stor Skrigeørn i typisk udformning: rektangulære vnger med bred, kantet hånd, sortbrune krops- og dækfjer samt lysere svingfjer (især yderdelen af de inderste håndsvingfjer) samt hvid klamme om knoen. Sådanne fugle har undervingetegning ala ung Rørhøg. I Eilats perfekte morgenlys ses fuglen her sammen med Steppevåger, Sort Glente og en brun Dværgørn.
Det var bare et enkelt ud af mange fine ørneindtryk. Især den morgen hvor steppeørnene væltede over i 50 meters højde forårsagede en del orgastiske udråb og forrygende fotos. Det var samme dag rovfugleantallet nåede nær de 50.000:). Den tur tager jeg gerne igen næste år.
Ja Klaus en fantastisk morgen/formiddag, noget jeg aldrig vil glemme. Du skriver 50 m. jeg mener vi var nede i de 30 m. med 120 Steppeørne i den højde er fuldstændig fantastisk.
Så Dennis du skal absolut med på sådan en tur med en fantastrisk dygtig og sympatisk turleder, der smutter ikke noget forbi uden Klaus ser det, så glæd dig.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.