SSp. senator skulle jeg mene pga. af den hvide plet ved håndroden. Kan ssp. niloticus udelukkes?
Er der danske fund af andre underarter end ssp. senator?
Kan ssp. rutilans udelukkes ?
Ssp. rutilans adskiller sig fra ssp. senator ved at være mindre; uddrag fra HBW: .... rutilans not clearly separable in colour from nominate senator... ; ... birds south of Pyrénées are small (wing mostly less than 97) and size abruptly larger in France, Italy, and central Europe (wing mostly over 97)
Det ligner en senator.
Niloticus burde have større hvid vingeplet (badius har ingen) og mere hvidt i halen (hvilket dog måske ikke ville være synligt på fotoet). Mht. ssp. rutilans er der vist tvivl om validiteten af den race. Racen/formen er i hvert fald ikke nævnt i hverken "Shrikes" eller "Fuglene i Europa, Nordafrika og mellemøsten".
Der er mig bekendt kun fund af senator i DK.
Mvh Sebastian
Sebastian skriver: "Mht. ssp. rutilans er der vist tvivl om validiteten af den race. Racen/formen er i hvert fald ikke nævnt i hverken "Shrikes" eller "Fuglene i Europa, Nordafrika og mellemøsten"."
Det står diverse forfattere af diverse bøger frit for om de vil anerkende ssp. rutilans eller ej. Og SU har mulighed for at vælge en autoritet, der ikke anerkender ssp. rutilans.
Men Netfugl HAR ALLEREDE VALGT at følge en autoritet, der anerkender ssp. rutilans. Det betyder, at Netfugls administration ikke uden videre kan tilføje "ssp. senator" til ovennævnte foto. Det var sådan set bare det, der var mit budskab med mit tidligere indlæg.
Men ellers er jeg da enig i, at det ligner ssp. senator.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: To unge Sortænder (aldersbestemt på lyse maver -mørke hos ældre fugle; dette kan dog ikke ses her) i selskab med svømmeænder - ikke så almindeligt syn, selvom netop Hammeren tit byder på uventede kombinationer af rastende svømmefugle.
Titel: ´Ringlomvie´ - I baggrunden en Alk i sin hule
Beskrivelse: I de senere år er der hvert år set flere og flere lomvier på Hammeren. Endnu er der ikke konstateret yngel, men måske til næste år? Billedet er taget fra en gyngende jolle.
Beskrivelse: I de senere år er der hvert år set flere og flere lomvier på Hammeren. Endnu er der ikke konstateret yngel, men måske til næste år? Billedet er taget fra en gyngende jolle.
Beskrivelse: Dette er hunnen fra det Bornholmske ynglepar anno 2008. På dette foto lykkedes det at aflæse den mørke ring på højre ben, som bærer bogstaverne AJ. Det viser sig, at hunnen er udruget i en rugemaskine i Hamburg i 2005, hvorefter hun er udsat i et skovområde i Parchim, der ligger ca. 60 km syd for Rostock. De tyske opdrættere håbede at kunne præge fuglen på biotopen skov, men tilsyneladende er den genetiske præference som klippefugl stærk. I hvert fald yngler den nu på Bornholm ved Slotslyngen ca. 300 km fra dens udsætningsted.
Som et yderligere kuriosum kan det nævnes, at denne hun er søster til den ynglende hun på Stevns.
Vandrefalkebillederne fra d. 28. juli på Bornholm er i øvrigt taget fra en lille gyngende jolle ud for klipperne ved Slotslyngen. Noget af en udfordring.
Hannen til denne hun findes her: http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=22765
Kilder: Torben Kure og Oluf Lou/TV2Bornholm
Det er da utroligt, at 2 tyske udrugede hunner (søstre) finder sammen med 2 svenske hanner (brødre) på henholdsvis Stevns og Bornholm jfr. forklaringen på billedet
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=22765
...det er ski da utroligt, ik' ?
Det var en utrolig flot og spændende eftermiddag-aften med en aktiv vandrefalkefamilie flagrende omkring ørene på en.
Jeg var primært inviteret med for at forsøge at få aflæst ringene, hvilket hidtil var mislykket. Som det fremgår af de spændende familiehistorier, var der denne gang bid.
Torben Kure kalder i øvrigt parret for Silvia og Gustav - kongeligt må det gerne være.
Beskrivelse: Hannen fra det Bornholmske ynglepar. Begge de gamle fugle er mærket og ringene er nu aflæst via fotos. Der arbejdes på at finde ud af, hvor fuglene stammer fra.
Siden dette foto blev lagt på netfugl.dk, er det lykkedes at opspore hannens oprindelse. På andre billeder, som jeg taget af hannen, kan man aflæse R2 på den ene ring. Dette har en svensker reageret på, og det viser sig, at hannen er fra 1998 og stammer fra Kullaberg. Hannen er altså 10 år gammel nu.
Denne hans genetiske bror er ynglefuglen på Møn, der i øvrigt yngler sammen med en tysk hun.
Kilder: Torben Kure og Oluf Lou/TV2Bornholm
Hej Rene.
Du har helt ret. Jeg tror billedet, jeg henviser til, må være fjernet igen.
Men det korte af det lange er - og her må "nogen" korrekse mig hvis jeg husker galt - så viste det sig, at de omhandlede Vandrefalke fra henholdsvis Hammeren og Stevns var søskendepar fra henholdsvis Sverige (brødrepar) og Tyskland (søsterpar)....således forstået at vist nok den ene svenske bror havde den ene tyske søster med deres rede på Hammeren og de 2 andre (den anden svenske bror + den anden tyske søster) havde deres rede på Stevns. Deraf at jeg synes det er utroligt.
Jeg har prøvet at finde billedet med den kommentar, men jeg tror det er fjernet igen.....og hvorfor vides ikke....eller også kan jeg bare ikke finde kommentaren/billedet.
mvh
Jan
mvh
Jan
Hej Jan med flere
Jeg går ud fra, at det er nedenstående billede, du henviser til. Der er ikke fjernet nogen billeder, så vidt jeg ved.
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=23033
Hilsen Steen
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.