Beskrivelse: Mulig Amerikansk Sortand fotograferet ret langt til havs ud for Hald Strand ved Liseleje. Den var I en flok med Sortænder, som ikke plejer at raste på stedet. Den skilte sig ud fra flokken med det meget lysende orange næbknop, som var større end de andre hanner. Flokken af Sortænder rastede forsat, da jeg forlød steder ved 17 tiden. Der var også 4 Nordiske Lappedykkere og 14 Havlit rast samme sted.
Fuglen ligger lidt til højre, og har præcist så stor næbknop, der går godt ned i siderne, der passer på Amerikansk Sortand. Det må være samme fugl, der tidligere på vinteren opholdt sig udfor Melby Overdrev.
Fy for satan, JanJ! Det var dog en ækel afviger (hybrid?), du linkede til der. Mht. Gilleleje-fuglen ovenfor, synes jeg den ser lovende ud, men med afvigere som Halland-fuglen in mente vil det selvfølgelig være rart med nogle flere fotos og /eller en beskrivelse af især næbbet, men også gerne fuglens generelle proportioner. Fuglen fra Melby/Asserbo blev sidst meldt på plads den 11/4, så det virker ikke helt sandsynligt, at det er samme fugl.
Hej
Selv om næbbet ikke kan nærstuderes, afslører fuglens meget markante jizz den alligevel, som Amerikansk Sortand. Et flot kraftigt baghoved, klart fyldigere end nigra. Derudover har den kraftigere hals og et kraftigere bryst, hvilket jeg aldrig har set en nigra med. Så jeg mener det er en Amerikansk Sortand.
bh
Henrik Knudsen
... Og så opdagede jeg jo så, at der også var et andet foto af denne fugl. Her ser man fint svulmende næb. At lokaliteten ligger ved Liseleje (og ikke Gilleleje, som jeg først troede!) betyder sandsynligvis, at det må dreje sig om samme fugl som ved Melby Overdrev...
Hej Jan og andre interesserede.
Hallandsfuglen er virkelig giftig, og kunne teoretisk være en hybrid mellem Sortand og Amerikansk Sortand. Men ikke en ren Amerikansk, hvor næbknoppen næsten ligger som en klods ("lego-klods") over næbbet, skubbet helt ned i kanterne, så grænsen mellem sort og orangegul bliver vinklet. Det gør det ikke hos denne - ret ekstreme - fugl.
Den ny-gamle sjællandske har derimod - helt efter bogen - typisk form på den store orangegule knold.
Bemæk dofbasen den 24/3:
Fra Kikhavn melder MT om 1 R-NØ klokken 10.02. Samtidig så JL Melby/Asserbo fuglen klokken 09.45-10.05.
Der er således en del fugle i omløb under årets "invasion".
Mvh JAE
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Kommenter gerne bestemmelsen. Da den er fotograferet og observeret på ret lang afstand. Men den skilte sig ud på næbbet store orange knop, som afslørede den trods afstanden. På forhånd mange tak. Jakob
Den ser sgu fin ud!
Det ville være rart med et profilbillede, selvom det er svært at forestille sig at det kunne være en afvigende Alm. Sortand.
Hvor ligger den i forhold til den anden Am. Sortand?
Iflg. Fugle I Felten, så kan jeg ikke se, at dette skulle være andet end en Amerikansk Sortand med stor gul knop og tyk hals. Den adskiller sig fra de andre ænder på disse to kendetegn. Dit andet billede viser det samme. Lad os høre eksperterne :)
Den ser helt fin ud for mig.
Jeg kunne dog godt tænke mig at du lige skrev hvilken dato du har set fuglen, på dette foto står der 9/4 og det andet foto 10/4.
Lokaliteten er ca. 4 km vest for Melby fuglen.
Mvh RS
Tak for kommentarer, den er fotograferet lør. 9 april udfor haldsvej. Flokken ned sortænder lå der hele lørdag og søndag, men så den ikke om søndagen, sorry at kom to forskellige dage på, det var en fejl. Mange hilsner Jakob
Tak, JENS, for Dit Herlige Svendborg billede.
(Mønsterbryder: Ikke i polarudstyr på Svalbard)
Det må være Kullen i baggrunden?
SAVOIR-VIVRE ........ smil C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.