det har været diskuteret om denne fugl kan være den samme, som i oktober sås på Kullen. Hvis man checker Svalans galleri ser man dog små uoverensstemmelser. Således har den skånske fugl en skade i en af de mellemste håndsvingfjer, hvor der mangler en bid af fjeren. Desuden er halefjerene af lidt uens længde på begge fugle, men uenshederne er forskellige, idet den danske fugl har venstre halefjerspids lidt kortere end den højre, hvilket ser omvendt ud på den skånske fugl. Ellers er der ret store ligheder. Begge har således ikke påfaldende udbredt eller lys strubeplet.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Fremragende skudt! Meget fin profil med stort hoved og kraftigt krop med "hængebug". Anderledes vingeformel end hos mursejler ses også tydeligt her - giver en mere rundet hånd. Sjovt som de lyse spidser på de store overvingedækfjer danner et næsten regulært lyst vingebånd. Super :-)
Jeg kan desværre ikke få min kommentar ind under Stig Toft madsens spørgsmål vedr. om foto fuldstændig har overtaget feltnoter.
Jeg tror fremover så er feltornitologen blevet en "dødssejler". Selv i Jans Hjorts spændende beretning giv han selv udtryk for, nu må vi se om fotoet også viser en Gråsejler.
Jeg tror og det er med stor beklagelse, at jeg tror et fund som denne ikke ville kunne godkendes medmindre der er foto med. Vi satser bare vores håb til at billeder kan hjælpe os hver gang og glemmer derfor at kigge/se på fuglene. Jeg synes jeg oplever det oftere og oftere når folk jagter nye arter, man er mere focuseret på billede og så ellers ånde lettet op, da man ikke missede det nye kryds.
HKn
Jeg er fuldstændig enig med Henrik og kan tilføje at en beskrivelse af en meget sjælden fugl uden foto har sværere og sværere ved at blive godkendt af SU.
JHC
Hej Allesammen
Her er min saksede kommentar til Stigs spørgsmål ang dokumentation.
"Hej Stig
Jeg tror det er de færreste unge, som tager feltnoter idag.
Hvad jeg derimod har bemærket er at man ind i mellem godt kan være bange for om fotodokumentation er god nok, specielt hvis den måske blot er en silhuet uden væsentlige farver i billede.
Men det skyldes jo helt sikkert, at fototeknologien er så god idag at man ønsker at levere det ypperligste, frem for den gang hvor alle brugte analog og tiden var en anden"
Så kan diskusionen, jo enten forsætte her eller under finderberetningen.
Mvh
Nikolaj
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Mit bud på det hidtil bedste Gråsejlerbillede i denne omgang.
Kan godt lide balancen mellem de tilpas tydelige fjerdetaljer, fuglens meget fint fangede proportioner, og det afmålte, lidt disede novemberlys, der sammen med den maritime baggrund, indgyder et roligt og sensuelt helhedsindtryk.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Varmen fik et godt ryk svaler igang 25-26.4 2010. Desværre lykkedes det ikke at få fotodokumenteret "svalernes Kongeederfugl" - Rødrygget Svale.
Uploadet 2010-04-26
Publiceret
2010-04-26Riparia riparia ripariaSand Martin
2089
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Ringdrossel optræder på trækket tit nervøst, og ofte når man kun at få set den bortflyvende fugl. Her ses de i forhold til solsort længere og lysere vinger - med tydeligt lyst på undervingen og svagere lyst panel på overvingen.
Ringdrossels flugtsilhuet er desuden langt mere "veltrænet" end solsortens, med dybt bryst og lang, flad bug, der går over i en ret lang hale. Der er kropsformmæssigt noget gøgeagtigt eller Lille Kjove over Ringdrossel.
Beskrivelse: The bird was found at 1.20 pm and was last seen at 6.09 pm when it apparently migrated NNE towards Sweden. Only 35 Danish birders managed to catch up with this bird since it was not until 5.00 pm that the identification had been confirmed and the sun sets at 5.39 pm. During its stay it was seen at very close range - down to 5 metres where it could be photographed as well.
The first Danish record concerned a bird found dead on the extraordinarily early date of 10th of March 1993 at Kirke Helsinge,
Sjælland.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.