Jeg fik set Gråsejleren den 31/10. Her regnede det også. Vi talte en del om hakker på vingebagkanten for at kunne sammenligne med fotos af Kullen-fuglen.
Vi bemærkede en uregelmæssighed på højre vingebagkant. Selvom vi så på en våd fugl den 31/10, så synes jeg at denne fugl fra den 4/11 er markant mere hærget på højre vingebagkant.
Den flossede hånd passer heller ikke med mit indtryk af fuglen fra den 31/10. Der syntes jeg at hånden var fin og pæn i modsætning til denne fugl.
Det kan jo være den våde vinge, der driller? Hvad synes I andre fra den 31/10?
Måske har EGA et andet foto fra den 31/10, der viser vingebagkanten bedre?
Er der mon to Gråsejlere i omløb ved Gilbjerg?
Mvh JAE
Der har jo været Gråsejler både på Kullen og ved Kattvik på Bjärehalvøen i den sidste måneds tid, så der er da mulighed for at det er forskellige fugle der er set ved Gilleleje, jeg har kun set dagens. På et tidspunkt var der to fugle ved Kattvik hvoraf den ene i første omgang blev bestemt til Mursejler, men Hans Larsson lufter under denne kollage:
http://svalan.artdata.slu.se/birds/gallery_imageinfo.asp?obsid=30717698
sine tanker om at begge er Gråsejlere.
Fuglen fra Samsø har tilsyneladende slet ikke så flosset vingebagkant som Gillelejefuglen fra 4/11. Kunne tyde på at the two-bird theory holder i dette tilfælde....
Så fuglen ned til ca. 5m d. 31.10 og kan ikke vurdere om der var slid i dragten da det går meget hurtigt, men dragten, alderen og adfærd var den samme.
Har fundet et foto af gråsejleren fra den 31/10 hvor højre vingebagkant ser "fin" ud, jeg lagde i fredags heller ikke mærke til nogle hakker i vingen. Har uploadet det meget ringe billede der måske kan dokumentere at der var to fugle i Gilleleje.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Fuglen blev opdaget over vandet og fløj mod os, kredsede over hovederne og træk mod øst.
Første indtryk - slank kærhøg med lidt stive vinger. Ingen sort bagkant på hånden og meget lidt hvidt på overgumpen. Det tyder jo på steppehøg. Men hånden så lang ud, så der var en del snak om hedehøg...men det er vel en steppehøg 2K hun.
Det er en adult hun.
En 2k ville have haft ensfarvede små undervingedækfjer, og have haft ustribet beige/gulbrun/rustbrun underside. Hvis der var tale om en tidligt fældende fugl, ville de nye adulte fjer være begrænset til hoved og forbryst (Forsman)
Undervingen er endvidere typisk adult, med ringe stribning på den lyst grålige hånd.
Mvh.
Peter
Enig i både artsbestemmelse og 3k+ hun. Som Peter nævner vil fældning på en tidligt fældende fugle (de fleste er i langt overvejende juvenil dragt i 2K forår)være begrænset til hoved og forbryst (og normalt da kun enkelte fjer). Det skal her tilføjes, at i det mindste hanner også kan fælde nogle af armhulefjerene (og måske dele af bagbryst og bug) til adult type, som det f.eks. er set på en del fugle ved Skagen de senere år.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Skovsanger ses oftest nedefra. Fra denne vinkel er bredden på næb ved basis + de meget lange underhaledækfjer (som er med til at give et korthalet indtryk) gode kendetegn til adskillelse fra Løvsangere.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.