Beskrivelse: Det sene efterår har budt på en del rastende Søkonger i småhavne. Mange har haft besvær med at finde dem, og det er måske ikke så sært. Søkonger dykker meget ivrigt, er kun oppe i korte intervaller og så er det små og ganske lette at overse. Desuden har de en vane med at ligge ganske tæt på kajerne eller i skjul af bådebroer, hvor man ellers vil søge en alkefugl midt ude i det åbne bassin.
Uploadet 2019-11-07
Publiceret
2019-11-07Alle alleLittle Auk
740
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Sabinemåge er ganske let at kende. De fleste fotos viser fuglen i solskin, hvor ungfuglenes gråbrune partier bliver mørkt grålige, men i overskyet virker de brune - og i det sene efterårs ringe lys endog meget mørkt brune. De, der var med på Felttræk 2002´s Sabinemåge ved svanene vil vide, hvad der menes.
Denne fugl tilbragte det meste af søndag 16.11 ved Båstad Hamn i skåne, hvor den kunne ses på ganske tæt hold. Her kunne man teste det forskellige indtryk under forskellige lysforhold. Og i mørkt overskyet gjorde de brune partier på oversiden et så mørkt og brunt indtryk, at sammenligning med Rødbens overvinge blev yderst relevant.
Mange fjerne måger, der af nogle bestemmes til Sabinemåger, korrigeres af andre som Rider. Lysforhols spiller meget ind under havobs., og på afstand kan Ridens overvinge gøre et "trefarvet indtryk", som hos Sabinemåge. Men den bliver aldrig så mørk med så skrigende hvid bagvinge som Sabinemåge. Så tænk på den med rødbenen hvis du opdager en Sabinemåge sent på efterårt, hvor de voksne fugle forlængst bør have forladt os.
Der har sen seneste uge være flere Sabinemåger i omløb, og med flere rapporter idag i Skåne må der under den kommende uges blæsevejr være gode chancer.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.