Beskrivelse: Underside af fuglen - lys type slangeørn, antageligt 3k. Opdaget kl. 0955 i den sydøstlige del af hedeområdet - samme fugl, som dagen før blev meldt ud som mulig steppeørn
Beskrivelse: Overside af fuglen - lys type slangeørn, antageligt 3k. Oversiden indikerer en yngre fugl, men fuglen viste mørk bagkant på armsvingfjerene, hvilket kunne tyde på en ældre fugl.
Opdaget kl. 0955 i den sydøstlige del af hedeområdet - samme fugl, som dagen før blev meldt ud som mulig steppeørn.
Hej Hans m.fl.
Vi var et par stykker, der var så heldige at stå i det "rigtige" hjørne af heden, og vi havde dermed fuglen i noget bedre lys end tilfældet var for jer mod vest. Derudover var fuglen flere gange endog særdeles tæt på - vel <50m(!), vil jeg faktisk tro! Ved to lejligheder kom den nærmest lige hen over os. Den slog desuden ned flere gange på rimelig afstand, hvor den bl.a. blev set æde et eller andet langt halvt skjult af vegetationen...
Du skriver, at "fuglen viste mørk bagkant på armsvingfjerene". På den korte afstand og i det gode lys, vi havde den, kunne uden vanskeligheder i skop ses lyse (creme-hvide) fjerspidser på armsvingfjerene, hvilket så vidt vides indikerer ung fugl - og dermed sandsynligvis 2k. Den udbulende bagkant på armen (kan godt anes på andet foto) og den let smallere hånd (der med lidt god vilje ses her - og som var noget mere tydeligt i felten (igen på den fabelagtigt korte afstand)) skulle angiveligt også være gode karakterer for 2k (og 1k, naturligvis).
Alt dette selvsagt med forbehold for Génsbøls kommentar om, at ungfugle ikke kan skelnes i felten...
Mange hilsner
Andreas
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: På billedet ses bl. a. Peder Nygaard Nielsen, Per Schiermacher-Hansen og frue, Tommy Kaae, Henrik Knudsen og Ole Zoltan Göller, som var den dygtige finder af fuglen.
Uploadet 2009-08-03
Publiceret
2009-08-03
1728
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Hætteværlingen holdt til ved et foderbræt på ejendommen Krejbjergvej 15. Ved foderbrættet sås desuden op til 8 kærnebidere, grønsisken, grønirisk, bogfinke, gulspurv, musvit, sumpmejse, skovspurv, solsort og stor flagspætte, og desuden en overflyvende rød glente.
Beskrivelse: Sølvhejren opdagedes kl. 1450, hvor den gik bag en rørbræmme i kanten af engen nordvest for fugletårnet og stak hovedet op et par gange. Lidt senere kom den frem og gik og fouragerede langs den nordlige bred af kanalen foran fugletårnet. Her sås den fint, indtil den igen forsvandt bag rørbræmmen. Kl. 1539 lettede den og fløj mod vest. Dette er den tredje forekomst af denne art ved Nørrestrand – de tidligere iagttagelser er: 1 – 4/5 2003 1 ad. og 17 – 23/4 2004 1 ad.
Uploadet 2008-09-13
Publiceret
2008-09-13Ardea albaWestern Great Egret
2179
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Unge (1k) rødtoppede fuglekonger ligner ikke de gamle, idet de ikke har orange (gul)issestribe, sort streg over den hvide øjenbrynsstribe samt sort øjenstribe. De har dog den karakteristiske hvide øjenbrynsstribe, som er bredes bagved øjet. Denne fugl fouragerede ivrigt sammen med 3 artsfæller i nogle træer ved det højest beliggende udsigtspunkt over Embalse de Cuber - det område på Mallorca, hvor det er nemmest at iagttage munkegribbe. Rødtoppet fuglekonge er iøvrigt den eneste lille, "grønlige" fugl af sangertype, som findes på Mallorca om sommeren.
Beskrivelse: Denne Store Skrigeørn sås på trækforsøg kl. 1115 - 1122. Den kom ud i en skrue på mindst 150 Musvåger på en afstand af mindst 1 km i godt lys. Det drejer sig sandsynligvis om den samme fugl, som sås i Skagen 25 - 30/4 2008. Der havde i dagene op til denne obs "huseret" en Stor Skrigeørn på Nordøstdjursland, men denne fugl er altså en anden. Iøvrigt bedømmes dens alder til 3k.
Beskrivelse: Fuglen fouragerede i et pilekrat sammen med nogle rørspurve. Den var noget skulkende og det meste af tiden ret svær at få øje på. Enkelte gange kom den imidlertid frem og sad pænt. Bemærk det tofarvede næb: det lille mørke overnæb og det noget større, lyse undernæb.
Dejligt at gense denne fantastiske fugl og igen mindes Felt træf.
Jeg håber at felttræf igen i år byder på mange fuglekonge sangere og hvidbrynede...
I samme krat som denne Dværgværling blev set var også samtidigt 2 fuglekonge sangere, og 3 ornitologer :-)
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Kohejre kommer hjem til ungerne, som sidder i toppen af et pinjetræ. Kohejren er i dag den talrigeste hejre i S'Albufera, og den største koloni findes idag i træer langs Gran Canal. Her findes også silkehejre, tophejre og nathejre.
Øvrige hejrer, som træffes i området, er fiskehejre, purpurhejre, sølvhejre og dværghejre - samt evt. rørdrum.
Beskrivelse: 19/5 2007 fouragerede 3 adulte hvidvingede terner hele eftermiddagen omkring kanalen nord for fugletårnet ved Horsens Nørrestrand. Der var også enkelte havterner til stede.
Beskrivelse: 19/5 2007 sås 3 hvidvingede terner (alle ad.) ved Horsens Nørrestrand. Fuglene fouragerede hele eftermiddagen ved kanalen umiddelbart nord for fugletårnet.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.