Beskrivelse: Fuglen har været on and off fra 3. dec 2016 til 2. feb 2017. De få dage den lå til foto var det gråvejr, men et par rimelige billeder er det blevet til. Begge fotos er ISO 1600 f 5,6 1/200. Der er stadig adgang forbudt.
Beskrivelse: Fuglen har været on and off fra 3. dec 2016 til 2. feb 2017. De få dage den lå til foto var det gråvejr, men et par rimelige billeder er det blevet til. Begge fotos er ISO 1600 f 5,6 1/200. Der er stadig adgang forbudt.
Hej Asbjørn
Det er simpelthen et vinderbillede. Når man efterhånden har taget en masse close-up-billeder (som er flotte og detaljerede) kan man løfte overliggeren, at tage motiver hvor der sker noget - og det gør der her - tillykke.
(en lille ting jeg ville gøre, var at skære lidt af i venstre side, så øjet fokuserer på det der sker - hovedrysten)
Bedste hilsner
Lars
Finn:
Tak. Ja, jeg blev selv overrasket, da jeg så i søgeren.
Lars:
Tak. Jeg har prøvet at holde et stykke pap 3cm ind over i venstre side, og det flytter focus for meget til venstre. Foto er beskåret, netop så hovedet er i centrum, men vi er der henne, hvor de 2 muligheder er lige gode.
Hans:
Tak. Læs kommentar under Lars.
Hej Asbjørn
Jeg syntes det her er et rigtig godt billede Asbjørn, hvor du fanger historien om, hvordan kærhøge hanner aflevere bytte til hunnen - og her til de store unger.
Venlig hilsen
Jesper
hej Lars og Ragnar
Tak for de venlige bemærkninger.
Jeg har været inde på et af mine andre fotos, og her kan jeg se metalring på venstre og mørk (måske blå) over lys ring på højre.
mvh Asbjørn
Morten S J
Haren slap væk. Ørnen gjorde et forsøg mere, hvorefter de stoppede op og så på hinanden, og lige med et løb haren med 80 i timen i sikkerhed på nærmeste gård.
Morten D
Tak for kommentar. Det rygtedes hurtigt at der var ørn, så efter et kvater var der 8 gråkrager.
Hans
Det er første gang på 12-14 år, jeg ser en stor rovfugl jagte et bytte. Tak.
hej Gorm
Jeg har lige sluppet sommerhusene ved Elkenøre strand, da jeg ser 2 "havørne", men lige pludselig viser kongeørnen sine hvide felter i vingerne, og farten stiger på bilen. Efter 400m hopper jeg ud af bilen og får nogle sikkerhedsfoto. De kredser en enkelt gang og havørnen flyver videre mod øst, kongeørnen kredser lidt mere og sætter sig i toppen af en busk. Efter 5 min letter den, og begynder jagten på haren første gang ( foto ), det lykkedes ikke, så den fløj hen og satte sig i en anden busk. Efter 5 min optog den jagten på haren igen, men det lukkedes heller ikke, hvorefter den landede 10m fra haren. Efter 30 sek gik haren hen foran ørnen, hvor den stod i 10 sek, og så tog haren benene på nakken med 80 i timen og løb i sikkerhed. Efter en halv time dukkede et par af vennerne op, lige som ørnen var fløjet mod Ulslev. Ørnen blev fundet lige da den havde indledt jagten på en anden hare. Denne slap også væk og så så vi ikke mere til ørnen. Så en super dag med en af de store oplevelser, jeg sent vil glemme.
mvh Asbjørn
Beskrivelse: Her ses det mere generelle indtryk af fuglen. Den virkede mørk på ryggen og ca samme størrelse som troldand. Der var også en ad han bjerg, som virkede noget større.
Uploadet 2013-01-11
Publiceret
2013-01-11Aythya ferina x Aythya fuligulaCommon Pochard x Tufted Duck
1331
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Når vingen strækkes, ser man skulderfjerenes underside hænge ned fra overarmen.
Det er måske hvad du tolker som fældning i vingen, men alle arm- og håndsvingfjer er intakte, og fuldt udvoksede, som de normalt er på denne årstid.
Men jeg kan ikke rigtig greje den rødlige, fremspringende gevækst på vingeforkanten.
Jeg har sendt dig et foto, der viser en tro kopi på den anden vinge. Kan det være sygdom eller skader efter slagsmål. De små fjer omkring ser våde og dårligt vedligeholdte ud.
mvh Asbjørn
Tak for det tilsendte foto.
Kun en teori, men måske skyldes disse sår på den yderste sene i skindet mellem kroppens forkant og håndleddet (the flight-web)at fuglen har været viklet ind i noget fiskegarn.
Billeder af en Alk fornylig her i galleriet, viste lignende sår på begge vinger.
ps når man søger på alk kommer alle falkenavne op. En fejl som adm. kan rette.
Mvhg.
Peter
Hej Asbjørn
Fuglen er en 1K-fugl med de mange lyse bræmmer på oversiden. En adult i vinterdragt har meget mere uniform rygfarve, såsom denne.
Havde den en tydelig lårplet, når den lå dybere i vandet?
Mvh Rune
hej Rune
Jeg har foto af fuglen set bagfra, hvor der er 2 hvide baglygter, hvis det er det du mener.
Jeg troede ikke det kunne være en 1k, med de hvide fjer på ryggen.
mvh Asbjørn
hej Asbjørn
Læg mærke til, at hele oversiden er ensartet lysskællet, hvilket da også vises som ungfuglekarakter i alle felthåndbøger. Adulte har mere ensartet mørk overside, kun med spredte hvidplettede fjer. At mellemste dele af ryggen på denne fugl ser ud til at have kraftigere lys tegning kan skyldes lav indfaldsvinkel af solen på denne tid af året.
Et andet godt alderskendetegn er det mørke øje; ældre fugle har tydeligt rødtonede øjne.
mvh KMO
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.