;-). Nej, den var nu ikke så tam at den kunne lokkes indenfor. Det her er en han som er på vej hjem med føde til hunnen og ungerne i reden. Det lidt specielle lys skyldes at der er opsat en reflektor ovre ved skoven (den mørke baggrund), som dermed give baglys på fuglen.
Beskrivelse: Uglen har lige gemt en mus i denne tue, hvorefter jagten fortsatte. Se hele uglens jagt på <a href='http://gudio-naturfoto.dk/?album=25&page_id=5&gallery=366'>www.gudio-naturfoto.dk</a>.
Tak Bo. På www.gudio-naturfoto.dk kan man se uglen gemme musen i tuen. En adfærd jeg ikke har set før hos mosehornugler - er der andre som har det?
Mvh Allan
Hej Jens. Der er ganske rigtig meget fugtigt på Avnø i år - som så mange andre steder. Men tilsyneladende rigtig mange mus, for 4-5 mosehornugler, 2 blå kærhøge, 2 fjeldvåger og 2 tårnfalke - og musvåger er næsten konstant på vingerne de sidste par dage. Og en på engene jagende sorthvid kat (som gerne snart må få vinger på) ;-).
Uglerne jager mest på de højtliggende arealer og på en græsmark nær Avnø Naturcenter. Måske skyldes "gemmeadfærden", at den var lidt stresset over alle de fødekonkurrenter? Vil lige for en god ordens skyld nævne at den ikke tog meget notits af undertegnede - slog ned tæt ved bilen.
Ja, stationære fotografer kan opleve mere end andre
birdere in a lifetime.
Jeg er ikke updated med Mosehorn. litteraturen, så
det forekommer NYT, at M. kan Gemme bytte
- modsat andre Uglearter der som bekendt kan stable
Mus o.a. i et træ - mere Rævesikkert.
Men godt at vide, HVIS man skulle opleve en M. lande
ved en græstue - se sig omkring - og stille & roligt,
med næb (el. klo), pille en Mus ud fra tuen...
Stor Tak for foto og obs., ALLAN
Yours ........ C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Det er et fantastisk billede af lys-mørk musvåge! jeg tror ikke du har haft lang tid, til at tag billeder af begge fugle som sider på samme gren, forholdet ser lidt anspændt ud!.
Et skoleeksempel, som netop viser artens forskellige ydereksempler. Fejlfortolkninger som: fjeldvåge - fiskeørn - musvåge med "vinterpels" - eller ungfugl, har vi sikkert alle hørt mange gange. Her har vi alt i et, - ikke samme fugl, - men samme art. Vh Palle
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej. Er der ikke lidt mange andekrydsninger i øjeblikket?Hovedformen passer bedre med kryds med halsbåndstroldand,de kryds jeg har set mellem taffel/trold har også haft lysere kropssider.Men hvad med den der ligger til højre for din and ,er det en halsbåndstroldand eller er det også en krydsand.Den har lidt lyse kropssider til at være ren.Er der en opdrætter i nærheden,med åbne volierer eller har vi en produktiv halsbåndstrold der ikke kan finde en makker af egen art.
Beskrivelse: Dette var den ene af to Maske viber som blev set i Tryggelev Nor søndag den 22. september. De var yderst territorie hævdende som de også ses være det på deres mere naturlige opholdssteder og blev bl.a. på det nærmeste set angribe en bil!
Det drejer sig om undslupne burfugle som kan ses vildt i bl.a. New Guinea, Australien og New Zealand.
Uploadet 2002-09-22
Publiceret
2002-09-22Vanellus miles milesMasked Lapwing
2714
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.