Fint at en del ornitter i det jyske fik en chance for en bøffeland, ligesom en del af de sjællandske fik i juni-95.
Så kan vi måske denne gang være fælles om argumentationen over for SU
Hej
Jeg er netop blevet mindet om, at der har været meget stille om dette fund - derfor skriver jeg nu lidt. Grunden til den lidt tilbageholdende udmelding, skyldtes afstand - jeg stod faktisk og skulle melde en potentiel første for skandinavien ud, uden at kunne se om fuglen sov eller var vågen, eller om den havde en hale! Men jeg havde en stærk fornemmelse, hvorfor jeg gjorde det alligevel - det skal også nævnes, at Vilsted sø huser en vinand med hvidt i hovedet nogenlunde der, hvor bøffelanden er hvid - men det er en fin hun. Men som flimmeret forsvandt og fuglen svømmede tættere på stod det klart, at det var en bøffeland.
Senere fik alle set fuglen ret godt i både flugt og på vandet, her blev benene også set, og der var ingen ringe at se.
Men dette leder jo frem til det helt store spørgsmål - hvilken kategori? Jeg var nok lidt af den tro, at bøffeland ville få det svært, men det var udelukkende ud fra den viden en artikel i Doft har givet mig (må indrømme at jeg ikke kan huske den, men kun kender udfaldet) men efter at have set den fart artiklens forfatter kom ned ad bakken med - kunne det vist godt se ud til, at jeg måtte til at revurdere dens status!
Ud fra den viden jeg har, ser det ud til, at den bliver regnet som spontan i flere lande (dette skal selvfølgelig undersøges nærmere), men hvis dette er tilfældet må man jo sige det ser spændende ud, med en yank-and på netop dette tidspunkt!
Jeg har eftersøgt anden hver dag siden, men der er ingen spor af den. Men den kan sagtens være i området, eller en af de tilstødende fjordområder, da vinænderne ofte søger ud på fjorden (f.eks vejlerne, der vel kun er 10 km. væk i luftlinje)
Med venlig hilsen
Peter H. Kristensen
bøffeland blev i 2006 set i følgende 6 lande, rumænien 16 jan,tyskland 1 feb, frankrig 5 feb, holland 18 nov, azoerne 19 nov, skotland 21nov.
i 2007 er der fund i 5 lande indtil videre, frankrig 12 jan, 13 jan holland 2, irland 1 skotland 1, danmark 25 marts.
disse fund er fra nov til marts og ligger i en god tid for spontan forkomst.
på bøffelanden fra vilsted sø, blev der konstateret, perfekt fjerdragt, ikke ringmærket og adfærd/fremtræden som en vild and.
hvornår gør admin på netfugl, denne spotane bøffeland krydsbar på dklisten.
vh john
Tillykke til Peter med fundet af denne sjældenhed, den ville jeg da gerne have set, men desværre for mig og cirka 10-12 andre dagen efter var den ikke tilstede, håber naturligvis at den
kommer igen en af de nærmeste dage.
En ting undrer mig meget, hvor var alle de normale hardcore twitcher henne!! normalt når en mega meldes ud så vælter det med ornitter i området samme dag eller dagen efter, til bøffelanden var der altså kun cirka 20 den første dag og omkring max. 15 dagen efter.
Ved godt at dagen efter var normal arbejdsdag, men det plejer jo ikke at være et problem, eks. Audouinsmågen??
Er det fordi den allerede afskrives som Cat. A fugl!
Med venlig hilsen
Freddy Dip 3 gange på 5 dage
FSH
Faaborg
Mon ikke de allerfleste twitchere kun rykker på noget, der kan give et kryds på listen i Netfugl?
... Et lidt retorisk spørgsmål, men jeg tror faktisk, at det forholder sig sådan, og det stemmer jo ganske godt overens med din betragtning Freddy.
Hej Lars
Nu er Netfugl jo ikke hele verden !!!
For mit vedkommende spiller det absolut ingen trille, om en fugl kan krydses af på Netfugl's lister. For mig handler ornitologien om at se på fugle og i den forbindelse meget gerne almindelige fugle, men jeg har da heller ikke noget imod de mere sjældne.
Mon ikke andre end jeg har det på den måde ????
Mvh.
Bjarne
Jo!!!!
Det kan være fint at køre efter en sjældenhed herhjemme, og ofte kigger man jo mere efter smådetaljer, jizz og helhedsidntryk, når opmærksomheden rettes mod et enkelt individ. Den store eksklusive viden om dragtvariationer med videre får man dog ikke. Alle ser jo på det samme individ.
Det store overblik får man ved at studere flere af samme slags i såvel ind- som udland.
Hej John har du ikke glemt Holl. 2006 mindst indtil 26 maj var væk nogen tid men vendte tilbage, iøvrigt samme fugl som i årog tiligere år!! din dato må være ankomst da den er langtidsstationær.
Vi fik det indtryk af Roc`s sms at den form. ikke var ringmærket, det var set i flugten, da en flyvende Bøffeland mest af alt mest af alt minder om en kanonkugle der kommer flyvende mht hastigheden må man sige at det er en frisk melding, som jeg nu ser er blevet sikker! Mvh
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.