Beskrivelse: Den Blåvingede And holdt i morges til lidt længere nordpå end igår, men kunne ses fra Lyngagervej (der fortsætter iud gennem sumpen) udfor Staunings Ø. På dette fjernfoto ser man den karakter, der - når fuglen fouragerer eller sover - er mest iøjnefaldende: den lyse plet ved gumpen imod den rødbrune flanke. Netop den lyse plet var ofte det, vi opdagede fuglen på. Bemærk også, at blåvinget And ikke er nogen helt lille and, faktisk i størrelse mellem Gråand (til højre) og Krikand (i baggrunden).
Hej Klaus,
Tak for dine feltindtryk af Blåvinget And.
Med hensyn til størrelsen tror jeg dog at du er blevet snydt lidt af artens ret langstrakte kropsform, for størrelsesmæssigt er det en lille and.
HBW opgiver vægten af Krikand (med bemærkningen 'average')til 340-360 gram. Blåvinget And: 266-410 gram, Atlingand 290-480 gram, og Gråand til 750-1575 gram.
Nu ved jeg godt at vægten ikke er hele sandheden om en arts størrelse, men også Jensens flugtfotos viser en and som ikke er mærkbart større end Krikand.
Mvh.
Peter
Hej Peter
Jeg tror du har ret med hensyn til, at den langstrakte kropsform gør, at den liggende fugl virker større end vægten antyder. I flugten har jeg opfattet fugle i USA som på størrelse og i jizz som Atlingand.
Men faktisk var netop denne "hybridstørrelse" mellem Krik- og Gråand medvirkende til, at fuglen kunne findes. Og når den hviler med hovedet under vingen er det reelt ikke helt let.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Rent dogmefoto, der dog viser hvordan adult Hvidrygget Ryle ser ud mellem mudderklirer, som den var i selskab med her til aften. Dettekraftigt tegnde individ gjorde et mørkplettede indtryk på afstand, hvor bryst og flanker "mørknede" fuglen. Den slidte sommerdragt ses også på den mørke, lysspættede ryg.
På afstand var formen typisk med den meget lange vingespids som påfaldende karakter. Denne matches af Bairds Ryle - samt den mindre Temmincksryle, der dog er mindre og har lyse ben.
Kl. 1910 lettede fuglen sammen med Mudderklirer fra nordspidsen af Ølsemagle Revle, og forsvandt tilsyneladende nordpå ret langt ud over Køge Bugt. Kan nogle oplyse, om den blev set efter dette tidspunkt - eventuelt kan den være fløjet tilbage i en bue og gået til rast med andre vadere på indersiden af Ølsemagle Revle.
På DOF-basen ser jeg at den er meldt ud fra perioden 19.30-20.00.
DOF-basen er en god hjælp sådan en dag hvor det ellers er svært at få meldingerne ud. Ærgeligt at ingen benyttede sig at det i løbet af formiddagen.
God aften,
Jeg så fuglen fra jeg ankom til nordspisen af revlen ca kl. 20.30. På det tidspunkt fouragerede den ved opskyl på sydsiden af Staunings Ø. Dér forblev den til kl. 21.50, hvor den fløj (retur) til nordspidsen af revlen. Tilsyneladende gående til rast med 6 Alm. Ryle. Jeg forlod stedet kl. 21.54.
Mon ikke der er en god chance for at den er "på plads" igen i morgen?
Bh
9s
Den var på plads her torsdag morgen.
Jeg ankom til nordspidsen ca.0450. Fik øje på kræet ca.0530 hvor den gjorde sig bemærket blandt A.Ryler ved sin størrelse og kropsfacon. Mistede den på et tidspunkt men genfandt den ca.0615. Ca.0625 fløj den mod nord og åbenbarede da sin kridhvide overgump. Jeg genfandt den ikke, men den har muligvis sluttet sig til nogle A.Ryler der gik på en banke vest for Staunings Ø.
Meldte den ud på DOFcall, men den er tilsyneladende ikke kommet igennem.
M.v.h.
Stig.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.