Beskrivelse: Der er måske en mindre invastion af rustand igang i Nordeuropa. Omkring månedsskiftet juni/juli således flok på 22 i skåne, ligesom der er flere rapporter om 1-4 fugle. Denne fra Saltvandssøen var lige så flygtig som en fugl en uges tid før ved Lejsø, og begge var umærkede.
Hej Morten
Efter min mening er det en gammel Sortterne, der er i gang med at fælde til vinterdragt, du har fotograferet.
Din fugl har en sort plet på maven, så det er en gammel moseterne. En gammel Hvidvinget Terne ville have større kontrast mellem sorte undervingedækfjer og lysere svingfjer. Desuden ville den vise hvid vingeforkant.
Desuden har din fugl en mørk plet på brystsiden ved forkanten af vingen, som er karakteristisk for Sortterne.
Hej
Min første tanke er også sortterne, det ville jo være rart med oversiden! Hvad laver den sorte rand/streg på undersiden af vingen ? mener ikke sortterne har den vel ? eller kan den have det ?
/sny
Den eneste moseterne med sorte undervinger er da
hvidvinget. man ser det måske ikke så godt på fotoet
men den havde altså rester af sorte undervinger.
Mvh morten
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
De hvidmaskede terner, er det ungfugle fra i år eller
ikke ynglende voksne fugle?
Iøvrigt var der ca. 35 terner. Den største flok jeg
nogensinde har set!!
mvh morten
De hvidmaskede fugle er adulte, der er ved at fælde til vinterdragt. De voksne Sortterner fælder strubens fjer så snart de skal til at fodre unger,- for at ungerne kan "finde næbbet" i hovedet. Derefter fælder de resten af hovedfjerene og kropnsfjerene gradvis i løbet af sommeren. Sidst i august er de typisk i vinterdragt.
Juvenile ser helt friske ud med hvid underside og bruntonet, let skællet overside. Her er de voksne fugle mattere gråtånede - uden lyse fjerrande, men med kontrast mellem bruntonede slidte og grå friske fjer.
Jeg besøgte stedet sammen med Erik Kramshøj flere gange i dagene 4.-8. juli og så ikke en eneste ungfugl imellem Sortternerne. Derimod op til 85 adulte fouragerende på den tyske side og op til 62 adulte på den danske side, siddende på de samme pæle og den samme tange, som vi ser på billedet. Nogle havde allerede smidt en del af sommerdragten og havde dermed en hel del hvidt i dragten, men nogen ungfugle kunne vi ikke finde. Desværre, for det kan måske tages som tegn på en fejlslagen ynglesæson, i hvert fald for netop disse fugle.
Til det aktuelle spørgsmål: om der er ungfugle på dette foto. det er der ikke. Selv på afstand som her villa man kunne se, at ungfuglene var mørkere med tydeligt brun toning på oversiden. Alle fuglene her har ret lys og grålig overside.
Jeg havde en adult Sortterne, der trak syd i dag ved Køge Sydhavn. Da jeg havde den ude over bugten tænkte jeg uvilkårligt - det var tidligt.....
Den art har det absolut ikke let i vores regulerede og mose eliminerede landskab.
Det er ret normalt med enkelte Sortterner i Østdanmark fra nu og to måneder fremover, selvom de ikke er talrige. Sørens fugl er nok en svensker eller en østeuropæer, næppe en dansker, da det vist er nogle år siden, arten sidst ynglede i Østdanmark.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.