Ja, fine er de. Og fotogene.
Jeg er dog en smule træt af at se dem på diverse lister (DK, WP og kommunelister). Men hvad gør egentligt at disse ikke er ligeså krydsbare som en fundet i Ølund eller i Ho bugt? Alle er jo uringede!
Det er måske bare et spørgsmål om smag?
Måsle hele debatten er taget tidligere, så må I have mig undskyldt.
mvh
Mark
Ja, uringede, og vingerne synes i øvrigt også helt intakte uden tegn på stækning...
Men, forekomst af 4 fugle i "Søerne" i Kbh, om vinteren, understøtter efter min beskedne vurdering klart Kat D/E...
Noget andet - den hovedtegning fuglene har, genfinder jeg ikke på de fleste af de fotos der er i Netfugls galleri - er der tale om en særlig race af Rustand, der har denne ansigtsmaske ?
Bh
9s
De var i dag tilbage i Tivoli, hvor de græssede fredsommeligt mellem et par håndværkere, der var ved at trække kabler ved Tivolisøen. Har i øvrigt set dem i Tivolisøen - den med Rasmus Klump-skibet, flere gange det seneste år.
Meldte dem ud fra Tivoli i dag på Birdalarm, men pointen, - at det er tamfugle - , fremgik måske ikke helt klart. Men pæne er de.
Hej Anders,
Det var netop den information jeg søgte bekræftet.
Jeg må vente pænt med at X'e til "the real deal" bliver spottet på laaang afstand på en passende lokalitet. Og det burde I andre også.
/Mark
Hejsa..
På baggrund af ovenstående, så vil jeg komme med denne påstand:
Det er også Tivoli-fuglene der er set januar 2013 ved Søvang på Amager, ved Utterslev Mose august 2012, på Ølsemagle Revle juli 2012,
Se DOFbasen hvor en søgning på Rustand i DOF-Kbh, viser obs. hvor der også er fotos og mange kommentarer...
mvh
Mikkel
Jeg kan ikke forestille mig at nogle tamænder fra Tivoli kan flyve helt til Køge og finde tilbage igen, iøvrigt mener jeg at have set et foto fra Tivoli med et par Rustænder med mindst 3 unger fornylig, men kan ikke finde fotoet igen, så mon det ikke er disse unger?
Tamduer er samtidigt også fantastiske svømmere med svømmehud mellem tæerne ;-) Spøg til side. Jeg synes, at det virker ulogisk at Tivoliænderne ville gide at flyve helt til Ølsemagle, når de har maden serveret i nærområdet.
Anders Wiig Nielsen har i DOFbasen indtastet sin iagttagelse i Tivolisøen under "Indre By", men 1)der ER en lokalitet i DOFbasen for Tivoli, og 2) H.C. Andersens Boulevard udgør vestgrænsen for DOFbasens "Indre By"
Jeg har forespurgt i Tivoli og fik dette svar
Kære René
Det er rigtigt at vi har 4 rustænder, de er ikke undsluppet da vi har valgt ikke at stække dem, så de kan flyve frit, det er unger fra sidste sommer . Ind til videre kommer de tilbage det er nok fordi forældrene stadig holder til i Tivoli søen
Ved nogle af jer, om der også skulle have holdt en Rødhovedet and til i tivoli søen?
Jeg mindes tilbage i år 2000, i min helt spæde fuglekigger start at have set en i netop tivoli søen.
I 90erne var en Rødhovedet and (han) undsluppet fra ZOO og som i en 10-12 år besøgte Københavns parker og søer, blev fundet død på Christiania efter at have holdt til ved Ravelinen i en længere periode omkring årtusindskiftet..
Beskrivelse: Denne hybrid huserede også i de Københavnske søer sidse vinter - se <a href=http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=31799>her</a> for billeder derfra. Se også <a href=http://picasaweb.google.com/NisFullBull/GraandXPibeand>her</a>
for flere større billeder fra 12/12-10.
Bemærk hvordan jizz varierer afhængigt af fuglens positur. Nogle gange klar overvægt i jizz mod Pibeand, andre gange klar overvægt mod Gråand.
Uploadet 2010-12-13
Publiceret
2010-12-13Mareca penelope x Anas platyrhynchosEurasian Wigeon x Mallard
hej Nis
det er nogle utrolige dejlige farver ud har fået den i, :-) du er sikker på at den er farve ægte, siden det kun er det der er i vandet der er blevet hvidt :-)
mvh Per
Hej Per
Tak for kommentar.
Nej, jeg er ikke sikker på at det er farveægte gengivelse dette her.
Men jeg er sikker på at jeg har fotograferet i jpeg format, og at jeg, grundet det meget solrige, og derfor kontrastrige lys, har efterbehandlet billederne i Photoshop med funktionen "shaddows and highlights". Dette for at fjerne skygger, der ellers var generende. Afledt effekt ved dette kan vel være en øget grad af "farveuægthed"..
Sikkert er det også, at der virkelig var smæk på farverne i dette kraftige sollys.
I øvrigt forstår jeg desværre ikke helt din kommentar om at det kun er det der er i vandet der er blevet hvidt - hvad mener du mere præcist med det ?
Bh
9s
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Fin flyktbild av middelhavssølvmåge! Notera att de inre handpennorna (inre håndsvingfjær) är mörkare än hos en 2K gråtrut samt att vingundersidorna är ljusare än hos en genomsnittlig gråtrut (mer åt mörk cachinnans).
Är färgringen avläst? Det hade isåfall varit intressant att få ta del av information om fågelns ursprung. Annars kanske det är möjligt att göra en delförstoring av ringen och på så vis läsa av ringen?
Jeg havde fornøjelsen af at se denne Middelhavsmåge ved Peblingesøen i går (29/03/2007). Den er næsten helt usædvanlig typisk i fjerdragten. Både overvinge-, undervinge-, hale-, hoved- og næbtegning samt profilen er fuldstændig typisk.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.