Hej Erik,
Min første indskydelse da jeg så dette billede var Striped Tit-Babbler - det passer fint med bryst- og strubetegningerne. Har du andre billeder der viser kronen bedre?
Hvis Malacopeteron magnum, Rufous-crownws Babbler hedder Skælkronet Trætimalie på dansk, hvad har navneudvalget så fundet på til Malacopeteron cinereum, Scaly-crowned Babbler??
Hej Morten
Jeg stod i regnskovens dunkle lys, da nogle fugle begyndte at larme og rumstere i løvhanget over mig. Jeg havde nogenlunde frit skud til fuglene, så jeg skød med det samme en stribe billeder, og så forsvandt de ud af syne.
På billederne ser det ud som om, de havde gang i noget privat, som jeg muligvis har afbrudt dem i. Desværre er kronen ikke mere synlig på de andre billeder. Jeg har uploadet et mere.
Fuglene på dette foto er
Macronous gularis ssp. chersonesophilus
IOC (som Netfugl OG Navnegruppen følger) kalder arten:
Pin-triped Tit-Babbler,
og Navnegruppens seneste opdatering kalder den:
Striped Tit-Babbler
Så Mortens første indskydelse var helt rigtig, og Rufous-crowned Babbler Malacopteron magnum er en fejlbestemmelse.
Magnum er næsten dobbelt så stor som gularis; magnum har rød iris, farven på tøjlen er den samme som hele vejen rundt om øjet, den har kraftigt tornskadeagtigt næb med et overnæb der har en tydelig krog i spidsen, og dens undersidestribning er meget anderledes, ofte er det knap til at erkende at den overhovedet er stribet på undersiden.
Gularis har gul iris, sortagtig tøjle, tydelige striber på strube og bryst (tydeligheden afhængig af racen) og den har ikke tydelig krog på næbspidsen.
Morten spørger om, hvad navneudvalget (hedder navnegruppen) har fundet på til Malacopeteron cinereum, Scaly-crowned Babbler??
Svaret er: Skælkronet Trætimalie.
Malacopeteron magnum, Rufous-crowned Babbler kalder navnegruppen for Stor Trætimalie.
Forvirret?
Forvirringen skyldes en fejl i NETFUGL, som i denne familie har "parret" et givent engelsk navn (og med det åbenbart også det danske) med det latinske navn på "næste" art.
Et tegn på denne fejl kan lettest ses i første linie (IOC-linien), der p.t. ser således ud: Skælkronet Trætimalie (Malacopteron magnum) Rufous-crowned Babbler - species factsheet.
Hvis man her går ind under "species factsheet" får man 4 racer, der hører til Malacopteron cinereum, den ene er cinereum.
Hej Bøggild
Tak for den meget grundige gennemgang af de to arters karakteristika. For mig levner det ingen tvivl om, at du har ret.
Så jeg beder Netfugls redaktion rette navnet Stribed Tit-Babbler
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Black-bellied Malkoha is not mentioned in the Thaibirding checklist for Khao Sok NP whereas the more common Green-billed Malkoha is.
Is this bird a Black-bellied Malkoha or Green-billed Malkoha? To me the depicted malkoha did not seem very big in the field but on the other hand it also was the very first malkoha I ever saw. Also I did not notice any streaking to the throat and the tail did not seems ridiculously long.
Now after seing more pictures on the internet, I tend to think that this bird after all might "just" be a Green-billed since Black-bellied seems to be more darkfaced than the depicted bird.
All comments regarding the ID of this bird are welcome.
Best wishes, Rune
Som du selv er inde på taler nogle tegn for det ene og nogle for det andet....ond vinkel :) Da jeg først så fuglen var jeg ikke et sekund i tvivl om Black, virker spinkel og meget korthalet,men jo mere man.....!?!Har set Black få hundrede meter inden man svinger ind på "turistroad" som leder dig direkte til H.Q. Og black er også på mindst en real Thailiste fra Khao sok,men ens for den lille stime lister jeg har tjekket er at ingen har Scaly,nice:) P.s. Green har hale nok til 2 gange den lukkede vingelængde,dette dyr kommer Max. tæt på halvanden....men er alligevel i tvivl,skidt :)
Hej Rune
Jeg tror også mest på en black-bellied og jeg har også selv set et par stykker i Khao Sok (jeg var dog ikke ved besøgscenteret). Den virker lille og korthalet, men det ville være rart hvis man kunne se hvor meget hvidt der er på halespidsen (har du ikke andre billeder?). Det ser ud som om den har lyst (grå-blåt) øje som black-bellied, men det er svært at se om det blot er en refleksion. Det er rigtigt at den hat et ret lyst hoved, men tror det er svært at vurdere i det lys fuglen sidder i. Jeg har i hvert billeder af black-bellied der sidder i skygge på samme måde og også virker mere lyshovedet end normalt.
Bh
Mikkel
Tak for inputs.
Jeg er stadig i syv sind.
Masser af billeder af både Black-bellied og Green-billed kan ses på Orientalbirdimages.org.
Gad vide, om alle disse fotos er rubriceret korrekt? Fx udviser denne Black-bellied Malkoha usædvanlig meget hvidt mellem eyepatch og resten af hovedet, IMO!
MWK, dine fotos af Black-bellied Malkoha kan vel næppe være ringere end det, jeg har oploadet, så kan du ikke lokkes til at oploade et eller flere af dem?
Jeg har endvidere spurgt på Surfbirds Forum, hvor (såfremt man logger ind) kan se mere "zoomede versioner" af ovenstående foto. Den hidtil eneste kommentar på dette forum hælder til Green-billed...
Bh Rune
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Is this a Buff-vented Bulbul or a Grey-eyed Bulbul? IMO the ligtly buff-coloured undertail coverts seems to favour the former instead of the latter which seems to show more distinctly coloured rufous-buffy undertail coverts.
Best wishes, Rune
De grey-eyed jeg med sikkerhed har fået artsbestemt på drikkespot(få meter), har alle haft klart mere rusttonet undergump...ikke bekendt med antal subs i syd men "mine" er set i khao nor chuchi så ikke langt derfra.Ud fra Upton liste er Grey-eyed ikke obset i khao sok....!?!? Super lækker Scaly-breasted bulbul og lidt af et fund i Khao sok, så vidt jeg er informeret...!!! :)
Hej Keld
Tak for dit besyv. Det var også farven på undergumpen, der fik mig til at vælge Buff-vented Bulbul. Ud fra din kommentar fjerner jeg fotoet fra "Tvivl om bestemmelsen"-kategorien.
Lige ved Visitor Centret var der et blomstrende figen-træ med myriader af fugle, hvor også enkelte Scaly-breasted Bulbuls sås begge dage, jeg var i området.
Mvh RSN
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Apparantly a rare species in Khao Sok since this species is not mentioned at all in the <a href="http://www.thaibirding.com/checklists/ksok_list.htm">checklist</a> for Khao Sok NP on <a href="http://www.thaibirding.com/">Thaibirding.com</a>.
Beskrivelse: A small flock of Bushy-crested and White-crowned Hornbills suddenly appeared at some large fruiting fig trees. When scrutinizing the these trees I even saw a White-handed Gibbon!
Beskrivelse: ssp. cooki er i forhold til orientalis (der er truffet som strejfgæst i WP) lidt mindre med lidt kortere vinger og smallere hvidt felt på overgumpen.
Uploadet 2008-02-21
Publiceret
2008-02-21Apus pacificus cookiFork-tailed Swift
2983
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Denne smukke rovfugle, der i flugten minder mellem en lille våge og en ellekrage (!)trækker i stor, koncentrerede flokke gennem Sydøstasien. Op til 30.000 pr. dag er set om efteråret i den "smalleste del" af Thailand i oktober.
Uploadet 2008-02-23
Publiceret
2008-02-23Aviceda leuphotesBlack Baza
Fantastisk rovfågel som Klaus uttrycker det, mycket säregen och omisskänlig.
Har själv aldrig seet denna, men minns väl när jag för första gången såg ett bra foto i flykten på den, hur överraskad jag blev över dess skönhet!
http://www.pbase.com/wkcheah/black_baza
JanJ
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Ja, imponerende indramning:
Med PYTHGORAS erkender KMO den næsten ligesidede/
retvinklede Trekant,
Magisk tiltrækker han en Orientalsk Lærkefalk
og får - som Heste-hvisker - placeret den midt på
hypotenusen...
Denne Kunst overrasker dog mindre, efter den nye
klarlæggelse af Falkenes slægtskab med PAPEGØJER:
Som bekendt fra 'Plys og Papegøjer' med gammeldags fuglebure, udviser de udpræget sans for en eksakt midtplacering på den ophængte pind,
undertiden dog hvilende på kun én fod...
Early morning Smile + mojn! ....... C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.