Og en alvorlig overtrædelse - på skiltet bag Ole fremgår det klart at Vagabonderi ikke tillades :-)
Af en eller anden årsag har Ole valgt at ignorere skiltet.
Civil ulydighed måske ;-)
hilsen
Per
Sovende Buddha eller rettere, spillemanden er bleven søvnigtræt, og lagt sig pænt tilrette på hylden. Bandoneon’en, den lille rejseharmonika er gemt væk og Ole har lagt hovedet på kassen med konditorkagerne. Kameraet… det har hans rejsekammerat - abekatten hugget.
Den gamle tager blot en lille uskyldig lur eller powernap i det allerhelligste Temple i det hellige Bharatpur.
Og så kan man få alle mulige øgenavne som kridtet,mesterfotograf,vagabond,Buddha og spillemand samt blive rodet ind i billedbehandling, fordi man er lidt kridtet eller gråhåret.
Men bemærk også det røde kridt på knæ mv stammende fra alle de gange ,man må ned på knæ for at få fuglen i øjenhøjde.
Faktum er at i 40 dage var den gennemsnitlige "arbejdsdag" på min 18 timer ca fra 6 morgen til midnat.Så lidt træt må man vel ha lov til at blive indimellem
på fotoferien.
Der var jo alligevel varmeflimmer midt på dagen og min lille "assistent" for jo rundt og sørgede for at produktionen blev holdt i vejret.
Hovedgærdet er altså ikke en kasse med konditorkager; men desværre kun med indhold af en ret kedelig gang kyllingerester.
Jeg havde tidligere på turen taget et rigtig vellystigt klistret billede af Klaus Malling Olsen.
Dette billede har han så taget for at ha noget i baghånden, hvis klisterkarlen kom på nettet.
Bedste hilsner
Ole.
40 aktive dage i felten kræver et velfortjent hvil! Som det nok bemærkes foretrækker jeg at vise "feltbisserne" i lidt utraditionelle situationer. De traditionelle billeder af folk med kikkerter, kameraer og scoper virker lidt for meget som guitarister, der afbildes med guitar eller soldater med deres store våben - sådan Ramboagtigt. Det er vi ligesom godt klare over....
Under tvang fra en "kuet" ægtemand, når konen blander sig:
Kære alle min mands herlige "fuglevenner" (som jeg jo slet ikke kender)!
I kan tage det helt roligt og glemme alle jeres stærke overfortolkninger. Forklaringen er særdeles enkel:
Sådan opfører Ole sig altid herhjemme. Billedet er således alene et udtryk for, at kære Ole begyndte at føle sig hjemme i Indien.
Billedet udtrykker, hvad Ole selv kalder "hårdt arbejde"!!!
Bedste hilsner fra
Janne
Jeg syntes det er super med den slags utraditionelle billeder af birdere. Dem skal vi sgu have nogle flere af, og der må være masser af den slags gemt i folkets arkiver.
Så længe de ikke bliver for utrerede.
Husker således endang, hvor der var nogle der tog birding udi ekstremerne - der var tale om pisartslister, ædelpisartslister og skidearter. Det behøver vi nu ikke at få dokumenteret her på netfugl. HAHA!
OZG
Det ender med at billedet som dokumenterer selve fotografen får flere hits og kommentarer end fotografens egne bedste skud. Der ville være paradoksalt. Det er jo ikke Ashley Judd som ligger der og soler sig :-)
OZG
Janne, jeg vil nu betegne Ole mere som en "hjemmegående husfar" - der enten står i køkkenet med forklæde eller i stuen med støvsuger - sådan har jeg oplevet ham flere gange, men det har nok været når du ikke var hjemme? ;)
Mange Hilsner
Simon
Sjældent, at man ser afmagt så usminket stillet til skue; man får virkelig lyst til at give en skærv...
Eller er det blot middelsvær livsstilssygdom - måske kan han endnu reddes?
Venligste hilsener og tak for daglige billedglæder non plus ultra!
Kim Frost
Viceroyen i et at de få salige øjeblikke... og som han selv er inde på, så klarer assistenten, Haris, resten.
smukt og sigende billede klaus :oD
Mvh
RBC
Nu, hvor Ole og Rune har forklaret, at det var Oles assistent, Haris, der holdt produktionen i vejret i Bharatpur, håber jeg sandelig ikke, det er ham, Michael refererer til i sin kommentar, da den i givet fald er endog stærkt racistisk. Racistiske ytringer klæder ikke fuglefolk – eller nogle andre for den sags skyld.
Ole: Betegnelsen mesterfotograf må vel regnes som en anerkendelse og ikke et øgenavn, selv hvis den er møntet på dig.
Mvh Jens
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Her ses hvad jeg mener er en lysere Stor Skrigeørn, en type man ser en del af i Indien. Dog har fuglen tilsyneladende antydning af ”dobbelt-komma”, hvilket jeg kun har set på en fugl tidligere.
Kan man ud fra dette billede konkludere, at teorien om at ”dobbelt-komma” kun forekommer hos Lille Skrigeørn og Rovørn, ikke holder i byretten?
Lille Skrigeørns "dobbelt-komma" er det lyse felt, der dannes ved knoen af lyse baser på hånddækfjer og håndsvingfjer. Det vises f.eks. i Fugle I Felten.
Karakteren blev udfærdiget af Dick Forsman sidst i 1980érne, og adopteret næsten betingelsesløst sidenhen. På en række studerede Små Skrigeørne har den da også fungeret fint - dog mest når fuglen kommer så tæt på, at andre karakterer allerede har bestemt fuglen. Og i mange tilfælde er den så svagt antydet, så det næsten er spildt ulejlighed at kigge efter den, når nu andre karakterer er mere åbenlyse.
Desuden mangler den hos en del Små Skrigeørne, i hvertfald på hånddækfjerene. Dermed findes en del fugle af et udseende som de fleste Store Skrigeørne, hvor de lyse baser på hånddækfjerene mangler eller er svage. De lyse baser af håndsvingfjerene danner dog altid en en lys "nymåne", i kontrast til mørke dækfjer og lysere svingfjer, hvilket ideelt giver en undervinge tegnet som en ung Rørhøg.
En del Store Skrigeørne, især noget lysere fugle, har dog ret tydelige lyse baser af hånddækfjerene, hvorved en lys dobbeltplet ala Lille Skrigeørns dannes. Som hos denne fugl, der desuden har lidt lysere dæk- end svingfjer.
Ekstremt tegnet Stor Skrigeørn har haft meget bredt lyst dobbeltkomma, samt lysere dækfjer end almindeligvist antaget (f.eks. en på oversiden og i proportioner helt typisk Stor Skrigeørn, set i UAE nov. 2002). Sådanne skrækørne er relativt hyppige hos Stor Skrigeørn.
Bemærk på sådanne:
1 Bredt, kantet hoved (Lille Skrigeøns smallere, mere trekantet med mindre næb)
2: Koldt brun grundfarve på dækfjerene
3: Den karakteristiske kantede vingespids; de mellemste håndsvingfjer er alle lange, de inderste korte, hvorved hånden for en karakteristisk "skovlformet" kantet afslutning. Lille Skrigeørn har gradvis kortere mellemste håndsvingfjer, der gør et afklippet indtryk, og kan medvirke til en lidt tilspidset vingeform, hvor hånden er smallere end armen (især ungfugle).
Naturligvis tæller lokaliteten med. Indisk Skrigeørn ligner meget denne fugl, men vingeformen er mere lig Lille Skrigeørns, og de inderste håndsvingfjer danner en antydet lys "kejserørnekile" i inderhånden (som på yderdelen ses antydet hos en del Stor Skrigeørne)- og så har den et Kim Larsensmil med længere mundvig end Stor Skrigeørn - i stil med Steppeørn, men det er en anden historie.
Håber dette svar er fyldestgørende. Rovfuglebestemmelse udvikles konstant, hvilket man ikke altid har fornæmmelsen af, når man ser den udenlandske litteratur.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej Johnny
Er ret ny indenfor billedbehandling, så gider du sende mig en mail på klausmalling@gmail.com
og forklare lidt om hvordan man kridter ud/undlader at "kridte"
venligst KMO
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.