Superbillede Poul....
Var det ved "Brillerne" du skød dette foto? Dine erfaringer i jagten på olivendyret - hvad siger de? Aktivitetstidspunkter, tilholdssted, fødevalg etc...
Mange hilsner fra Søren
Tak Søren,
JSH var så venlig at billedbehandle, så han skal osse ha´ ros for resultatet :-)
Jo, det var ved Brillerne. På den mur, man ser, når man fra det berømte snebærkrat kigger i retning mod Voss´ hytte/Møllebakken.
Fuglen holdt ofte til i nærheden af snebærkrattet, men fouragerede tilsyneladende kun på tjørne- og hyldebær fra de mindre træer/buske mellem Brillerne og Kongens Have. En del af tiden opholdt Olivenskovdroslen sig desuden i krattet op mod Plateauet, hvor den kunne være svær at finde.
På førstedagen (29/10) krævede det en del tålmodighed at se den godt. Formentlig var den kraftige blæst, der nærmede sig kulingstyrke, medvirkende til at gøre det svært. Vi havde kun kortvarige obs, indtil den viste sig ganske fint på bagsiden af snebærkrattet, hvor vi kunne tage nogle dokumentationsbilleder. Derefter så vi den sporadisk, og fra kl. 14 var den nærmest sunket i jorden igen.
Dagen efter (30/10) havde vinden lagt sig, men det var gråvejr, og det småregnede det meste af tiden. Det var dog nemmere at finde fuglen - og se den godt - i dét vejr. Vi genfandt den ca. kl. 8.45 og så den flere gange godt bag snebærkrattet - og især ved et par lejligheder, hvor den frit fremme hoppede rundt på murene. Sidst på formiddagen gik vi i baggården.
Hvis den ikke er blevet snuppet af en Spurvehøg, eller bærrene er sluppet op, er den måske stadig pp. Med lidt tålmodighed burde den i så fald kunne findes i al slags vejr i det område, hvor den holdt til 24. og 27.-30. oktober...
Vh Poul
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Igen i dag 28.oktober, sås Olivenskovdroslen fouragerende i tjørnen ved stien mellem Brillerne på Christiansø. Fuglen fouragerede aktivt og tog sig cirka hvert 20. minut en "fordøjelsespause" i taksen ved Lægens Hus, eller i snebærkrattet under og bag tjørnen. På billedet ses en Sangdrossel i baggrunden.
Ja, og selvom sangdroslerne var ebbet ud i uge 43, så var der jo immervæk nogle sangdrosler at kigge igennem.
Uanset at det ikke var i dette træ Lasse genfandt fuglen, tror jeg altid, at jeg fremover vil tænke på skovdrossel, når jeg passerer denne enlige bjergfyr, der står trykket op ad klippevæggen mellem lægeboligen og affutagen...
Iøvrigt har Lasse nogle ret fede fotos af droslen, der æder hyldebær - håber de bliver tilgængelige snart !
LAC
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Apropos ”Små drosler fra øst møder smådrosler fra vest” (Birdalarm idag). I "National Geographic Field Guide to the Birds of North America" (6. Udgave, 2011) skriver de om Manchurernattergal: “Superficially resembles a small nominate guttatus Hermit Thrush, but longer legged”. Så National Geographic knytter også disse små drosler sammen ved første øjekast.
Om Swainson’s Thrush skriver National Geographic at swainsoni-formen har ”spots on breast blacker than ustulatus”, som er en mere rødrygget Stillehavsform, og ”back more olive, less greyish than incatus”, som findes i Alaska. De skriver også at Stillehavsformerne ”may represent a separate cryptic species”. På side 554 i bogen er der et kort med seks forskellige former. Swaisoni er langt den mest udbredte: fra østkysten til langt over mod Californien. Der er dog en appalachiensis-form nær østkysten, men den er ikke nøjere beskrevet i bogen.
Det er lidt svært at se udfra de to billeder der er på Netfugl. Men på det andet billde ser halen (nedefra) udtil at være ret gråbrun. Og det udelukker i hvertfald hermit trush der vel er den eneste anden nordamerikaner med så distinkt øjetegning. Men netop øjetegning volder mig lidt problemer mht. swainson's. På billedet virker denne meget hvid, og selvom det passer fint på vestlige swainsons', burde de østlige være mere gulbrune omkring øjet - samme farve som under kinden. Men der er vel i princippet ikke noget i vejen for at det er en vestlig fugl der er retningsforstyrret. Jeg må også med det samme sige at jeg kun har personlig erfaring med vestlige fugle.
Så under forudsætning af at det er en nordamerikansk Catharus drossel, har jeg svært ved at se hvad det skulle være andet en swainson's.
Thomas
Som Thomas påpekar - skiljer sig de båda bilderna åt vad gäller färgen på ögonringen, som på bilden ovan ser vitaktig ut men på den andra - mer typiskt gulbrunt. Ser bra ut för ustulatus. Därför tror jag att den bilden som visar mer gulbrunt är den korrekta (rätta om fel Andreas). Ser man till vingformeln - verkar det som hp5 (räknat utifrån & in) saknar ytterfansinskärning, vilken ser bra ut för ustulatus, tydlig till otydlig hos minimus. Vad gäller guttatus - är det en annan historia - delvis dräktmässigt samt vad gäller vingformel.
Kommer det fler bilder?
JanJ
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.